Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 02. 2019.

Izvor: Večernje Novosti

Posao u javnom sektoru

Spremna nova pravila za kandidate koji planiraju da se zaposle u javnom sektoru. Novina je da će rezultati testova nositi više bodova od ocene komisije

U državnu službu ubuduće će moći da stupe samo oni koji prođu testove i razgovore sa psihologom. Ceniće se njihova usmerenost ka timskom radu, radu sa kolegama, kao i sa strankama. Na posao će biti primljeni jedino kandidati koji postignu najbolje rezultate na testovima i dobiju odlične ocene od konkursne komisije. Pravila, međutim, nalažu, da komisija ne može da "preglasa" testove.

Kako objašnjavaju u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Zakon o državnim službenicima je utvrdio koje kompetencije svi državni službenici moraju da imaju i one se automatski unose u sistematizaciju.

Svaka kompetencija nosi određeni broj bodova koji se sabiraju, i kandidat sa najvećim brojem bodova će biti izabran u konkursnom postupku - kažu u MDULS. - Uredbom se utvrđuje i broj bodova za proveru kompetencija, a u tome učestvuje ne samo komisija, nego i Služba za upravljanje kadrovima (SUK), čime se obezbeđuje veća objektivnost.

Više informacija možete pročitati OVDE.

ned

10.02.

2019.

Aleksandar [neregistrovani] u 16:48

Silikoni

I silikoni tu igraju važnu ulogu.

Odgovori

Ostavi komentar