Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 02. 2019.

Izvor: eKapija,Politika

Rok za prvu ratu poreza na imovinu 18. februar

Prvu ratu ovogodišnjeg poreza na imovinu treba platiti do 18. februara, ali nova poreska rešenja još nisu stigla na adrese obveznika. To ne znači da treba da zaborave na ovu dažbinu, već su dužni da je izmire u visini poslednje rate za četvrti kvartal 2018. godine. Kasnije, kada im stignu ovogodišnja rešenja, platiće razliku. Ona će biti mala ili uopšte neće postojati.

U većim gradovima Srbije porez za 2019. skoro da neće biti uvećan, a u nekima će biti i umanjen u odnosu na prethodnu godinu.

Budući da se poreska osnovica svake godine određuje u novembru, na osnovu odluke Skupštine grada jasno je da u Beogradu porez na imovinu može da bude uvećan 2% za pravna i fizička lica, ali samo u zonama u kojima je vrednost kvadratnog metra nepokretnosti uvećana.
Zaduženje po osnovu poreza na imovinu fizičkih lica u Novom Sadu, takođe, neće značajno biti promenjeno u odnosu na prošlu godinu.
- Oscilacije u prosečnim cenama kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti po zonama su minimalne – kažu za Politiku u gradskoj upravi Novog Sada.
Porez na imovinu u Nišu neće biti uvećan, dok će prema odluci Skupštine Kragujevca ukupan razrez poreza na imovinu biti uglavnom manji nego prošle godine.
Prihod od poreza na imovinu 2018. godine iznosio je 45 milijardi dinara. Ako bi se povećao obuhvat i poboljšala naplata taj prihod, prema proceni Fiskalnog saveta, mogao bi da bude uvećan za oko pet milijardi dinara.
ned

10.02.

2019.

Gradjanin pokorni [neregistrovani] u 20:51

Sramota

Skidaju nam kožu s ledja i nimalo ne živimo bolje, već sve pokradoše.
Naplata poreza i raznoraznih nameta se više od 4 puta uvećala, a para i boljitka nigde.
Pitajte ljude u poreskoj upravi koliko su veći poreski prihodi danas nego recimo pre 4 godine, pa da vidite. Sramota koliko se to nigde ne vidi! Pogledajte nam bolnice, puteve, škole? Jad i beda.

Odgovori

Ostavi komentar