Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 02. 2019.

Izvor: RTV,Tanjug

Dostupan servis za pitanja u vezi s promenama naziva ulica

Građanima je od ove nedelje dostupan kontakt servis na kom mogu da postave sva pitanja i nedoumice u vezi sa ažuriranjem adresnog registra i promenom naziva ulica, adrese i zamene dokumenata, kao i da prijave institucije koje im traže novčanu naknadu za zamenu dokumenata.

"Ažuriranjem adresnog registra u Srbiji uvodimo red u državu i modernizujemo državnu upravu u Srbiji. Za projekat je izdvojeno oko pet miliona evra i želeli smo da obezbedimo da sva naselja u Srbiji dobiju tablice s nazivima ulica i kućnim brojevima, kako bismo rešili situaciju koja je stvarala veliki broj problema građanima", izjavila je premijerka Ana Brnabić, koja je i pokrenula inicijativu za uspostavljanje adresnog registra dok je još bila ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Adresni registar sadrži podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara.

Кako se podseća u saopštenju, prema procenama pre pokretanja ovog projekta, više od tri miliona građana imalo je prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, od čega je više od dva miliona bilo prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice.

U adresnom registru Republike Srbije na početku prošle godine evidentirano je 54.859 ulica, a nakon ažuriranja adresnog registra, utvrđeno je da Srbiji nedostaje još 66.480. Republički geodetski zavod u decembru 2018. godine, izradio je elaborate uličnih sistema u svim gradovima i opštinama u Srbiji.

"Vlada apeluje na sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji koje to nisu učinile, da imenuju sve ulice za koje su izrađeni elaborati, kako bi svojim građanima što pre obezbedili bolji i jednostavniji život", kaže se u saopštenju.

Podseća se i da je Vlada na prošlonedeljnoj sednici usvojila na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova zaključak kojim se građani oslobađaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom i trajnih ličnih karata u slučaju upisivanja adrese prebivališta nakon utvrđivanja naziva ulica i kućnih brojeva za one ulice koje ih prethodno nisu imale.

Mejl adresa kontakt servisa preko koga građani modu da se obrate za informacije ili da daju primedbe je: moja.adresa@gov.rs.

uto

19.02.

2019.

AMatić [neregistrovani] u 17:12

matici@mts.rs

kako i ko odlučuje o nazivu ulica. Šta se radi za ulice po selima, dali i seoske ulice dobivaju imena i kućne brojeve ili po starom. Staviš adresu " Lole Ribara 55, Brežane 12000 Požarevac" i onda Vas brza pošte zove iz Požarevca, ulica Lole Ribara 55 da izađete i preuzmete pošiljku. Dokle tako.

Odgovori

Ostavi komentar