Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 02. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Naručeni medijski sadržaji vredniji od javnog interesa

Kostolac je ove godine prvi put raspisao konkurs za za sufinansiranje medijskih projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti informisanja. Ma koliko to pohvaln zvučalo, konkursom je opredeljeno svega 300.000 dinara za projekte. U isto vreme ova gradska opština za medijske usluge na godišnjem nivou je predvidela gotovo 5 puta veći iznos.

U Kostolcu je nedavno okončano nekoliko javnih nabavki koje se tiču pružanja medijskih usluga. Gradska opština ove godine je odlučila da nabavi usluge televizije, radija i štampanog javnog glasila.

Za to bi na godišnjem nivou trebalo da plati nešto više od 1,4 miliona dinara.

Nedavno su zaključeni ugovori za spomenute javne nabavke. Sa televizijom SAT zaključen je ugovor na iznos od 489.400 dinara bez PDV-a, odnosno 587.280 dinara sa PDV-om.  Sa listom Reč naroda zaključen je ugovor na iznos od 304.166 dinara bez PDV-a, odnosno 364.999 dinara sa PDV-om. Treći izvršilac medijskih usluga je lokalni radio Stil kome po ugovoru pripada 459.166 dinara (nije u sistemu PDV-a).

Ovi mediji su preuzeli na sebe da za novčanu naknadu, između ostalog,  izveštavaju javnost o radu izvršnih i zakonodavnih organa u gradskoj opštini, prate manifestacije, važne događaje u vezi kapitalne izgradnje, konferencije za medije koje drže funkcioneri, pa čak i da realizuju specijalne emisije i reportaže po potrebi naručioca (radio i tv).  U javne nabavke su uključene i reklame, oglasi i čestitke, a za list i mesečna pretplata.

Što se tiče javnog interesa, gradska opština u Kostolcu nije toliko izdašna, s obzirom da se na konkursu po projektu mogu dodeliti sredstva od 20.000 do 150.000 dinara, dok je ukupni budžet  ograničen na 300.000 dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar