Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 02. 2019. Požarevac

Izvor: eKapija

Coca-Cola HBC započela proces preuzimanja kompanije Bambi

Coca-Cola HBC AG započela proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije Bambi od fonda Mid Europa Partners u vrednosti od 260 mil EUR, saopšteno je iz te kompanije.

Konačni sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a akvizicija ostaje podložna uobičajenim uslovima i odobrenjima nadležnih organa zbog čega se očekuje da će proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine. Naša strateška namera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda.


Ova akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrednosti za našu kompaniju, kupce i akcionare. U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementare brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju, kao što su početak dana, konzumacija u pokretu i užina i osveženje kod kuće - glavni izvršni direktor kompanije Coca-Cola HBC AG Zoran Bogdanović.

Ova akvizicija će portfoliju naše kompanije u Srbiji, koje je ujedno i jedno od najbrže rastućih tržišta kompanije Coca-Cola HBC globalno, dodati vodeće domaće tržišne brendove u veoma značajnoj i pre svega komplementarnoj kategoriji. Takođe, verujemo da ova akvizicija nudi mogućnost sinergije kroz zajedničke promocije i komplementarne inovacije. Značajna vrednost kompanije Bambi jeste i jaka distributivna mreža, uključujući rashladnu distribuciju u strateški važnim kanalima, kao što su tradicionalna maloprodaja i HoReCa. 

Nakon obeležavanja pola veka od početka proizvodnje koka-kole u Srbiji, nakon kontinuiranog rasta i osvajanja prestižnog Endru David kupa tri godine zaredom za najuspešniju poslovnu operaciju unutar Coca-Cola HBC grupe, sigurni smo da je naš tim spreman da podrži ovu važnu odluku kompanije da zakorači u kategoriju grickalica i konditorskih proizvoda. Ova akvizicija je potvrda da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije, ali i dokaz odlučnosti naše kompanije, Coca-Cola HBC Srbija, da ostanemo integralni deo lokalne zajednice u kojoj poslujemo i nastavimo da razvijamo svoje poslovanje u ovoj zemlji. Siguran sam da će naši globalni brendovi, znanje stečeno na brojnim tržištima, kao i posvećenost lokalnoj zajednici, udruženi sa Bambijevim vodećim brendovima na tržištu konditorskih proizvoda, biti prava dobitna kombinacija! Dodatno, sa velikom radošću želimo dobrodošlicu svim novim kolegama iz Bambija u našu Coca-Cola HBC porodicu - izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

Coca-Cola HBC AG je vodeća punionica kompanije Coca-Cola sa prodajnim volumenom od preko 2 milijarde jedinica. Kompanija poseduje širok geografski otisak sa poslovnim operacijama u 28 zemalja u kojima osvežava oko 590 miliona ljudi. Coca-Cola HBC je rangirana kao jedna od kompanija lidera u industriji napitaka na Dau Džons indeksu održivosti (DJSI) u Evropi i svetu, a uključena je i u FTSE4Good Indeks. U Srbiji, kompanija uspešno posluje od 1968, rastući od 30 zaposlenih i jedne proizvodne linije do 14 proizvodnih linija i više od 1.000 zaposlenih. Coca-Cola HBC Srbija je prisutna na ovom tržištu ne samo kroz poslovne aktivnosti, već i kroz različite investicije, kao i pozitivan uticaj na lokalnu ekonomiju i društvenu zajednicu. Do danas, kompanija Coca-Cola HBC Srbija je kroz dugoročne programe i CSR aktivnosti investirala u lokalnu zajednicu preko 3 miliona EUR.

Bambi, osnovan 1967, je lokani vodeći proizvođač konditorskih proizvoda iz Požarevca. Brendovi ove kompanije su Bambi, Plazma, Wellness, Zlatni Pek i Josh. Kompanijin vodeći brend biskvita, Plazma, poseduje 29% tržišnog udela u pomenutoj kategoriji i najprepoznatljiviji je brend u Srbiji.

ned

24.02.

2019.

Pertu Tehnologija [neregistrovani] u 19:19

Neće biti srećnih

Niste vi radili sa Koka Kolom . Videćete kako je to....

Odgovori
ned

24.02.

2019.

Mladen Bosanac [neregistrovani] u 19:17

Re: Pitanje za UBOPOK

Nije 2012 več 2002 , i ne kaže se UBOPOK nego UBPOK, ali njih to ionako ne interesuje.

Odgovori
sre

20.02.

2019.

brankojov [neregistrovani] u 06:14

Na kraju dana

Nadam se da neko ko plati 260 mil€ ima nameru da unapredi kompaniju i liši radnike trzavica"šta sutra".Videli smo pristup investicionih fondova i smanjenje broja radnika za preko 50%,tehnološke viškove i surovost vlasnika...stvaranje loše atmosfere.
Coca Cola ima prilike da zaposlenima vrati veru...videćemo na kraju dana!!!

Odgovori
uto

19.02.

2019.

ana lena [neregistrovani] u 15:22

Boze svasta

Bas ce da se usrece.proizvodnja ocajna,keks takodje,neproizvodnih radnika koji sede po kancelarijama vise nego radnika u proizvodnji!!!proizvodnja nije nikada imala gori menadzment!!!

Odgovori
uto

19.02.

2019.

Fića Fekalija [neregistrovani] u 11:38

Pitanje za UBOPOK

Veoma je zanimljivo kako je Bambi 2012 prodat za 12 miliona EUR-a , a sada za 260. Koliko je kajmaka skunuto i ko ga je pokupio ?

Odgovori
uto

19.02.

2019.

SNS [neregistrovani] u 00:05

android

Svaka ?ast gradona?elni?e.
Ups. Mislio sam da je gradona?elnik i gradsko rukovodstvo zaslu?no za ovaj poslovni potez ??

Odgovori
pon

18.02.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:15

Neverovatno!

O preuzimanju Bambija na TV-u se oglasio i Spasović, priča otvoriće se nova radna mesta. Gdeje tu njegova uloga, zašto se kiti tuđim perjem? Njegov krajnji domet je imenovanje Valjarevića i postavljanje mlađane Bulajićeve na mesta koja im objektivno nikako ne pripadaju!

Odgovori
pon

18.02.

2019.

sarkasto [neregistrovani] u 16:57

Re:

Ime kompanije je navedeno u originalu na latinici tako da ovo nije pogresno u svakom slucaju,proveri nesto pre nego sto kritikujes

Odgovori
pon

18.02.

2019.

Љубо [neregistrovani] u 11:16

Питљиви

Није то компанија Цоца цола, него Кока кола, јер ако је индекс Дау Џонс, онда би требало да буде Дау Јонес? Имате ли ви икакво образовање?

Odgovori
pon

18.02.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 11:03

Au

Gmo na velika vrata

Odgovori

Ostavi komentar