Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 02. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Sinđelićeva za više od 1.000.000 evra

Od aprila bi trebalo da počne rekonstrukcija Sinćelićeve ulice u Požarevcu, a prema proračunima koštaće nešto više od milion evra. U ulici koja se nalazi u strogom centru Požarevca trebalo bi da se zameni glavni vod toplifikacije, sprovede vodovodna mreža i kišna kanalizacija i rekonstruišu trotoari i kolovoz.

Ovih dana okončana je javna nabavka za zamenu toplifikacionih cevi u Sinđelićevoj ulici, i to od male pumpe kod Više škole do ulice Lole Ribara. Poslednjih nekoliko godina gotovo da nije bilo sezone grejanja u kojoj nije dolazilo do havarije na cevovodu u ovoj ulici, a razlog je dotrajalost cevi koje su u ovom delu grada postavljane pre oko tri decenije.

Vrednost radova je oko 79 miliona dinara, a posao je dodeljen konzorcijumu dobavljača Isoplus Beograd, Konvar Pinosava i Termomont Beograd.

U Sinđelićevoj ulici nema vodovodne mreže, već su objekti priključeni na mrežu koja se nalazi u bočnim ulicama, iako je reč o ulici koja je u srcu Požarevca. Postavljanje vodovodne mreže i izvođenje novih priključaka trebalo bi da košta do 8,6 miliona dinara.

U Sinđelićevoj ulici nema kišne kanalizacije, pa kišnica Topličinom, Kosančićevom i Kneza Lazara se sliva ka nižoj Jug Bogdanovoj ulici koju plavi. Izrada kišne kanalizacije bi trebalo da košta do 5 miliona dinara.

Konačno, Sinđelićeva ulica bi trebalo da dobije nove trotoarekojima će svi građani moći nesmetano da se kreću, sa srećnijim rasporedom stubne rasvete, ali i novi kolovoz umesto sadašnjeg koji je oštećen i dotrajao. Taj posao bi trebalo da košta do 35 miliona dinara.

Sudeći prema rokovima u okončanoj nabavci za zamenu toplifikacionih cevi, rekonstrukcija ove ulice potrajaće najmanje tri meseca.

Do tada bi trebalo rešiti sve nedoumice oko protoka ljudi i roba, s obzirom da u ulici postoji benzinska pumpa, stambena zgrada, jedna crkva, dve škole, ugostiteljski objekti i  privatne uslužne radnje, jedno otvoreno parkiralište, robna kuća, a na nju se nadovezuju i tri jednosmerne saobraćajnice.

čet

28.02.

2019.

Darko [neregistrovani] u 12:41

TZV.Rekonstrukcija

Milion Evra je lepa svota i jos lepsa kada se stvarno ulozi u ono za sta je namenjena.Dok se ograde redom vrsni poznavaoci radova,nece biti ni za tri metra pravog asfalta.

Odgovori
pet

22.02.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:34

Re: Vapaj

u pravu si nista to nece biti bolje po zavrsenim radovima,neka uplate odmah pare putarskim preduzecima.Ravnopravno da se ne ljute jer su isti i jedno i drugo preduzece nemaju pojma,reference su im dela po gradu,pogotovo oni radovi gde su se ukopavali 80 cm ispod nivoa,voda se zadrava po habajucoj povrsini koja je usput neravna

Odgovori
pet

22.02.

2019.

Zlatan [neregistrovani] u 16:31

Re:

Saglasan.

Odgovori
pet

22.02.

2019.

Tabačnica Resident [neregistrovani] u 14:48

Vapaj

Uzmite tih milion evra. Ionako ćete ih uzeti. Samo nemojte ništa da radite.

Odgovori
pet

22.02.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:48

Re: jezero

Mogli bi da organizujemo imena jezera umesto naziva ulica. Cim se uradi ulica ukinuti naziv ulice a nametnuti novi naziv. Tako na primer umesto Knez Milošev venac recimo Miloševo jezero itd

Odgovori
čet

21.02.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 22:58

jezero

kada zavrse ulicu bice to jedno lepo jezero,mozda i najlepse do sada.Svaki put kada se uradi ulica u gradu sve vise vode ima na kolovozu,izuzetak je Tulba ipak je niybrdica ucinila svoje.

Odgovori
čet

21.02.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 20:35

sindjelic

Ova ulica je jedna od najgorih u gradu, svakodnevno prolazim tuda na posao. Krpljena je jedno 100 puta rupa preko rupe, vodovod je uzas i grejanje taodje. Kad pocmu radovi u toj ulici a Tabcka se zatvori kao pesacka zona onda nastaje kolaps.

Odgovori
čet

21.02.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 20:04

vau

i normalno asfalt sumnjivog kvaliteta bez ikakvog ispitivanja

Odgovori
čet

21.02.

2019.

Brala [neregistrovani] u 19:10

Kvalitet

Ako ce izvedeni radovi biti po kvalitetu jednaki onima u Koste Abrasevica i Knez Milosevom Vencu sa talasastim asfaltom, barama posle svake manje kise, neadekvatnim trotoarima bolje je ostavite ovako kako jeste i taj novac uplatite u fond za lecenje dece.

Odgovori
čet

21.02.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:05

Dobar dan

Sramota...

Odgovori
čet

21.02.

2019.

Jovan [neregistrovani] u 15:47

Koliki je moj deo?

Lepo se ugradjujete gospodo! Lepo.
Za ove pare, ste mogli bar još 2 ulice iste dužine da sredite.

Odgovori
čet

21.02.

2019.

Osnovni zadružni savez Požarevac [neregistrovani] u 15:47

Rekonstrukcija u Sinđelićevoj ulici

Podstanica Toplifikacije u Sinđelićevoj ulici se nalazi u podrumu zgrade Zadružnog doma u istoj ulici. Nalazi se bespravno tu na osnovu " nekog samoupravnog sporazuma". Zadružni savez ima samo štetu od te podstanice i nastoji da se ista izmesti, ili da toplifikacija plaća zakup za nju a što Toplifikacija odbija. Opravdanje je da je to dogovoreno tako a niko nema papir o tome. Zgrada i plac je državno vlasništvo trenutno sa pravom trajnog korišćenja od strane ZS, iako je ZS kupio objekat i plac još 1939g. i vodi postupak za uknjižbu sa RGZ. Takođe i gradska kanalizacija koja ide niz Sinđelićevu ulicu prolazi kroz dvorište Saveza pa kada se desi zagušenje JKP Vodovod i Kanalizacija odbijaju da otpuše jer " nije na javnoj površini". Osnovni zadružni savez Požarevac nastoji da povrati svoju imovinu i reši veliki problem oko sanacije zgrade koja je pod zaštitom države ( a koja nema pare za rekonstrukciju) i obezbedi uslove za normalan rad. Napominjem da ovaj Savez pokriva dva okruga i da je prva zadruga u Srbiji, a i prvi ZS formirani na teritoriji ovog Saveza još 1894g. Osnovni zadružni savez Požarevac je oduvek bio samostalan i obavljao svoju primarnu funkciju za račun sela i zadrugara, što i danas čini.

Miloš Milovanović, predsednik OZS Požarevac

Odgovori
čet

21.02.

2019.

Pop [neregistrovani] u 15:45

Koji put više

Po koji put se sredjuje ova ulica? Uradite bre više jednom posao kako treba, jer je za poslednjih 7 godina ovo treće krpljenje i nameštanje rasvete. Svake godine se nešto asfaltira i menjaju cevi, a radi se o jednoj od najprometnijih ulica. I gde da parkiramo kola tokom rekonstrukcije?
Sudeći prema rokovima u okončanoj nabavci za zamenu toplifikacionih cevi, rekonstrukcija ove ulice potrajaće najmanje tri meseca. Pa da li ste normalni?

Odgovori

Ostavi komentar