Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 03. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Podrška mladim poljoprivrednicima

Predstavnici grada Požarevca, Poljoprivredne škole i Fondacije Ana i Vlade Divac potpisali su Memorandum o saradnji na sprovođenju projekta podrške mladim poljoprivrednicima. Vrednost ovog projekta je oko 1.200.000 dinara, a novac će biti upotrebljen da se obezbede sredstva za rad učenicima završnih godina, budućim poljoprivrednicima.

Kako je istakao Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole, cilj projekta je da osnaži i podrži buduće mlade poljoprivrednike, da sredstvima koja budu dobili osnaže svoje domaćinstvo.

“Učenici će moći da konkurišu, na taj način što će napraviti biznis plan i pokazati svoje ideje, a oni koji osvoje potreban broj bodova moći će da dobiju namenska sredstva, kojima će moći da započnu svoj posao”, istakao je Vukašinović.

Uroš Dević iz Fondacije Ana i Vlade Divac je rekao da će budžet koji je obezbeđen biti isključivo upotrebljen kako bi se nabavila roba i sredstva za rad učenicima.

 “Fondacija pomaže na principu da se učenicima ne daje novac, već se kupuju sredstva koja su im potrebna, kako bi mogli da zapošnu sopstvene poslove i realizuju svoje projekte i ideje”, istakao je Dević.

Rok za prijave je 5. april, nakon čega će komisija odabrati najbolje učenike koji će dobiti donacije.

Tokom 2018. godine, ova fondacija učestvovala je u projektu nemačke razvojne agencije pod nazivom "Osnaživanje mladih preduzetnika u okviru poljoprivrede", čiji je cilj bio da podrži učenike završnih godina srednjih poljoprivrednih škola.

Nema komentara.

Ostavi komentar