Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 03. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Do kada ćemo biti "u prelaznom periodu"?

Javna nabavka za subvencionisani prevoz učenika u Požarevcu još nije okončana. Tenzije i dalje traju jer već dve nedelje Grad Požarevac nema ugovor sa prevoznicima, a postoji i i nezadovoljstvo kod jednog broja roditelja načinom na koji sam prevoz funkcioniše. Ukoliko se Arriva bude žalila, takozvani prelazni period do novog ugovora bi mogao bi da potraje i do proleća.

Novi prevoznici koji se pojavili i koji se nadaju ugovoru s lokalnom upravom, utisak je, malo teže snalaze da adekvatno pokriju sve linije, čak i sa podrškom još jednog prevoznika koji nije imao ponudu na konkursu.

Marketinški potez o prevozu svih maloletnih lica besplatno do okončanja javne nabavke nije obradovao one učenike i njihove roditelje koji tvrde da prevoz loše funkcioniše, da su termini neusklađeni ili se propuštaju za neke linije. Takođe, postoje zamerke i po pitanju bezbednosnog aspekta.

Jedna grupa nezadovoljnih roditelja juče je bila u gradskoj upravi gde su razgovarali sa načelnikom Aleksandrom Simonovićem.

Dobili su uveravanja da će razgovarati sa novim prevoznicima, ali i direktorima škola o svim zamerkama na prevoz.

Iako im je rečeno da će sve uskoro biti regulisano na odgovarajući način  jer se radi o prelaznom periodu, neki roditelji razmišljaju o tome da se obrate i Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Niko za sada ne može da predvidi ishod javne nabavke i koliko dugo bi „prelazni period“ mogao da potraje.

čet

14.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:20

bogovi

eto i kisu su poceli da pustaju

Odgovori

Ostavi komentar