Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 03. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Arriva zatražila zaštitu prava u javnoj nabavci

Arriva Litas u Požarevcu podnela je zahtev za zaštitu prava ponuđača u postupku javne nabavke za usluge subvencionisanog prevoza učenika na teritoriji Grada Požarevca. Zahtev je podnet 15.marta, zbog čega naručilac, gradska uprava zaustavlja dalje aktivnosti u postupku javne nabavke.

Subvencionisani prevoz za učenike osnovnih i srednjih škola na teritori Grada Požarevca zaključuje se na period od godinu dana, od 1.marta do 28/29.februara. Ove godine, nakon zahteva jednog od ponuđača, gradska uprava je izmenila konkursnu dokumentaciju i produžila rokove za dostavljanje ponuda.

Arriva nije izabrana u nabavci jer je imala višu cenu od druge grupe ponuđača, Continental Tursa iz Kule i Moto Boem Transa iz Negotina.  U Arrivi su inače i ranije najavljivali da će uložiti zahtev za zaštitu ponuđača, uz ocenu da su kriterijumi u javnoj nabavci sniženi na takav način da gotovo bilo koji prevoznik može da dobije javnu nabavku ukoliko ponudi nižu cenu. 

U poslednjih nedelju dana, grupa prevoznika koji su učestvovali u javnoj nabavci, uz podršku partnerskih prevoznika počela je da saobraća na školskim linijama.

Trenutno niko od prevoznika nema ugovor sa gradom, niti je lokalna samouprava, barem zvanično, preduzela bilo kakve mere da obezbedi kontinuirano subvencionisanje prevoza do okončanja javne nabavke.

pon

18.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:59

Ovo je kraj

Kad nedas autobus za miting onda nema ni posla. Ovo je kraj.

Odgovori
pon

18.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:48

zreli za istragu

U sluzbi javnih nabavki rade totalni laici, nema tehnickog kadra, polovina ima lazne diplome koje treba procesuirati i zbog toga su podlozni trgovinom uticaja.

Odgovori
pon

18.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:33

Sramni potezi opstine

Opet se samo "vrh" pita, glas gradjanja nije uzet u obzir, arriva je dosta ozboljinja firma i ne moze se porediti sa tamo nekima iz negotina i Kule, opstina je zaboravila da je arriva preporodila Pozarevac sto se tice voznog parka autobusa, da nije bilo njih i dalje bismo se mi vozili sa autobusima koji prokisnjavaju

Odgovori
pon

18.03.

2019.

Pozarevac [neregistrovani] u 15:22

Propada

Ma neka vozi ko hoce, bitno je da je Bane obezbedio za sve prethodne i naredne mitinge besplatan prevoz za clanove stranke.

Odgovori
pon

18.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:56

Re: je

a i nije neka razlika u ceni,za smesnu cifru igra se zivotom dece

Odgovori
pon

18.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:56

Ozbiljna firma

Iako smatram da je Arriva najskuplji prevoznik, Grad se prevario u nameri da se igra sa velikom firmom, menja uslove konkursa, kao što radi duži niz godina, u vidu zapošjavanja prekobrojnih savetnika gradonačelnika, uprkos postojanju službi koje rade u zdanju opštine. Kao što je za radno mesto potrebna strucnost, dokazana diplomom, tako je i za prevoz potreban kvalitet.

Odgovori

Ostavi komentar