Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 03. 2019. Beograd, Požarevac

Izvor: Večernje novosti

Sve provizije na sajtu NBS

Pregled 14 naknada koje banke zaračunavaju građanima na internet-stranici Narodne banke. Svaki korisnik tekućeg računa godišnje dobija izvod sa svim naplaćenim troškovima.

Na internet-stranici Narodne banke Srbije dostupno je tačno 14 tarifa koje građanima u Srbiji zaračunavaju banke, ali i druge finansijske institucije. Reč je o uslugama koje svi najčešće koristimo, bilo da smo vlasnici tekućih računa ili na šaltere svraćamo samo da bismo namirili mesečne troškove. Ovo je sve rezultat početka primene odredaba novog Zakona o platnim uslugama, što podrazumeva, kako ističu u centralnoj banci, bolju informisanost i veću zaštitu korisnika platnih usluga.

- Značajnu novinu predstavlja i to što će pružalac platnih usluga biti dužan da najmanje jednom godišnje dostavi korisniku izveštaj o svim naplaćenim naknadama za usluge povezane sa njegovim platnim računom, na obrascu koji je utvrdila Narodna banka Srbije - ističu u NBS. - Na ovaj način korisnik platnih usluga će imati uvid u godišnji, zbirni iznos naplaćenih naknada po pojedinačnim uslugama i zbirno za sve usluge, što će mu omogućiti da stekne sliku o tome koliko novca godišnje zbirno izdvaja za plaćanje pojedinačnih različitih naknada.

Ovaj izvod banke su dužne da klijentima dostave najkasnije do 1. marta tekuće godine za prethodnu godinu.

Više informacije možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar