Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Golubačka tvrđava se za posetioce otvara 30. marta, objavljen i cenovnik ulaza
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 03. 2019. Golubac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93, Tvrđava Golubački grad

Golubačka tvrđava se za posetioce otvara 30. marta, objavljen i cenovnik ulaza

Posle više godina rekonstrukcije i izgradnje tvrđava Golubački grad biće otvorena za posetioce od 30. marta.

Golubačka tvrđava je podeljena u 4 zone koje će biti dostupne posetiocima.

Zelena zona tvrđave je dostupna svim kategorijama  turista i obuhvata tri kule i Palatu. U Palati je smeštena digitalna prezentacija kompletne Tvrđave i u njoj se odvijaju prezentacije vodiča. Palata je dostupna i osobama sa inviliditetom odnosno osobama koje se kreću uz pomoć ili u kolicima. Kule nisu dostupne osobama koje se kreću uz pomoć kolica. U Ulaznoj kuli  ili kuli 8, na sva tri sprata smeštena je izložba posvećena vitezovima. U Zelenu zonu mogu da uđu maloletna lica (deca) samo u pratnji roditelja. Cene ulaznica za  pojedinačna ulaznice je 600 dinara (uključen i parking), dok je  grupna ulaznica 450 dinara (grupe 10+) obavezan je vodič Kompleksa Tvrđava Golubački grad. Školske ekskurzijeće plaćati  pojedinačna ulaznica 150 dinara (samo ulaz u Palatu) dok deca od 12 do 18 godina pojedinačna ulaznica plaćaju 120 dinara. Penzioneri (samo registrovana udruženja)plaćaće pojedinačnu ulaznica je 300 dinara

Plava zona je srednje teška zona i nije otvorena za samostalne posete turista već je  dostupna samo uz pratnju  posebnih pratilaca (zaposlenih) u Kompleksu. Staza zahteva viši nivo  fizičke spremnosti posetilaca i na njoj mogu da borave u isto vreme  samo grupe do 5 posetilaca. Ulazak i poseta ovoj zoni je zabranjena  maloletnim licima. Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara.

Crvena zona je teška zona i nije otvorena za samostalne posete turista već je  dostupna samo uz pratnju  posebnih pratilaca (zaposlenih) u Kompleksu. Staza zahteva veoma visok nivo   fizičke spremnosti posetilaca i na njoj mogu da borave u isto vreme  samo grupe do 5 posetilaca. Ulazak i poseta ovoj zoni je zabranjena  maloletnim licima. Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara.

Crna zona je izuztno teška zona i nije otvorena za samostalne posete turista već je  dostupna samo uz pratnju  posebnih pratilaca (zaposlenih) u Kompleksu. Staza zahteva najviši nivo  fizičke spremnosti posetilaca i njome može da se kreće samo po jedan posetilac u pratnji pratioca iz Kompleksa. Zona  nije preporučljiva osobama sa srčanim slabostima. Ulazak i poseta ovoj zoni je zabranjena  maloletnim licima.Cena pojedinačne ulaznice je 1200 dinara. Ulaznica za ovu zonu omogućava ulazak u plavu zonu i zelenu zonu.

Kako nam je rečeno u info centru tvrđave Golubački grad uskoro biće uključeni i novi sadržaji tokom obilaska same tvrđave.

pet

29.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 20:58

Nema dzabe ni kod babe...

Samoje dvadeset autobusa iz Požarevca išlo da dočeka Vučića, neko to mora da plati na ovaj ili onaj način...

Odgovori
uto

26.03.

2019.

Ana [neregistrovani] u 23:07

Skupo

Meni je jako zao sto mi kao cetvoroclana porodica necemo otici zajedno,jer za svaku zonu ima druga cena i placa se posebno.To je isti princip kao i prirodnjacki centar u Svilajncu ulaz za jednu osobu je preko 600 dinara,a nas je cetvoro...Dzaba donacije i sve kada nasi ljudi idu protiv nas mesto da turistima guraju vece cene oni nama na ovu sirotinju...Bruka

Odgovori
pon

25.03.

2019.

anonymous bata [neregistrovani] u 20:08

pare,pare

Uvek se ispostavilo da smo sposobni da strane donacije "unovcimo".Pocev od raznih automobila,specijanih ortopedskih pomagala do donacije EU za tvrdjavu Golubac.I nebi to bio problem da NE mozes svuda prici.Tamo je opasno,ovamo je nemoguce prici.Pa najbolje je platiti ulaz i piti pice u kaficu ispred?

Odgovori
pon

25.03.

2019.

Bogdan Pajseranonymous [neregistrovani] u 09:12

EU

Svuda u EU stari gradovi i dvorci su maksimalno sređeni i svuda se plaća ulaz, koji je od 5€ u Slovačkoj, preko 7€ u Beču do 15E i više po Nemačkoj. Najjeftiniji je ulaz u zamkove i dvorce po Transilvaniji u Rumuniji, samo pazite, tamo živi Grof Drakula

Odgovori
sub

23.03.

2019.

golubac [neregistrovani] u 07:27

android

nadam se da necete imati ni jednog posetioca

Odgovori
sub

23.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 00:20

Preskupo

Ne računajući troškove za put, hranu... četvoročlana porodica treba samo za ulaz da izdvoji 2400!

Odgovori
sub

23.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 00:11

STO JE MNOGO MNOGO JE

Niko normalan nece ici ocigledno pojedinacno po ovim cenama. Za eskurzije su cene pristupacne, a za pojedince kad budemo imali evropske plate. Doduse svi iz tog kraja i jesu u Evropi i rade na privremenom radu.

Odgovori
pet

22.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:34

Van pameti!!!

Sta bre 600,1200???!!! Pa ko je uložio u restauraciju, pa da vi naplaćujete toliko?

Odgovori
pet

22.03.

2019.

анонимус [neregistrovani] u 19:21

Град Голубац

Рај за туристе.

Odgovori
pet

22.03.

2019.

anonymous role [neregistrovani] u 17:16

Re: nije istina

Ulaz nije 10€ nego je 5€ čemu pljuvanje odmah?

Odgovori
pet

22.03.

2019.

Jelena [neregistrovani] u 15:10

Bezobrazno

Preskupe su cene ulaznica, čak, pre bi se reklo bezobrazluk.
Obnova je finansirana iz donacija EU, a ulaz 10 EUR, pa nije to Diznilend!
Kakva vam je cena takva će vam biti poseta. Uzgred usluga u onom kafeu je prošle godine bila očajna!

Odgovori
pet

22.03.

2019.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 14:22

...

Obogatice se Golubac, samo neka pametno uloze u infrastrukturu i bice raj za turiste. Ako se neko ne seti, ili se vec setio da kraducka.

Odgovori

Ostavi komentar