Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 03. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Požarevac „protiv otmičara države“

U Požarevcu je održan još jedan protestni skup „Protiv otmičara države“, pod sloganom #1od5miliona na kojem je učestvovalo više stotina ljudi. Obratili su se student medicine Sanja Nadalački iz Zrenjanina i i balerina Narodnog pozorišta u Beogradu, Bojana Leko.

Leko je rekla da je cilj protesta promena režima i promena sistema.

“Cilj nam je da se zaustavi pljačka, divljanje i zloupotreba naprednjačke vlasti. Neophodna je lustracija na svim nivoima kako bismo sprečili mogući povratak na vlast kompromitovanih kadrova. Cilj nam je oslobađanje medija, raspisivanje slobodnih izbora i stvaranje uslova za promenu sistema. Da se spreči nastavak pljačke državne imovine i da se radi na sistematskom suzbijanju korupcije”, istakla je ona.

Nadalački se osvrnula na odlazak mladih iz zemlje, obrazovanje i stručnost kadrova koji upravljaju zemljom.

„Zašto dozvoljavamo mladima da odlaze? Zato što se ovde više cene lažni doktorati, diplome sa privatnih fakulteta, ispiti položeni za kafanskim stolovima. Nećemo više to tolerisati. Nećemo tolerisati razne stručnjake koji pomeraju brda, grade 20 cm autoputa dnevno ili prave fontane koje prelivaju. To je sve u skladu sa njihovim diplomama i obrazovanjem. Tražimo slobodne izbore, slobodne medije i hapšenje mafijaša, batinaša i dilera koji su prevršili i prekršili sve zakone. Želimo da svi koji pogreše odgovaraju za svoje greške. Ne može niko više da se skriva iza partijske knjižice. Vidimo se u Beogradu 13.aprila jer nas je ipak više. Do pobede!“, rekla je ona.

I ovog puta je održana protestna šetnja ulicama grada. Nisu zabeležene bilo kakve provokacije i incidenti.

Naredno okupljanje je zakazano za petak, 29.marta.

ned

24.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:51

Re: android

Ako je tebi normalno da ona n....a Jutka ljubi nečiju ženu i ucenjuje desetine njih, ako ti je normalno da se pali kuća novinaru, da je laž i neznanje način vladanja, da se pljačka a priča o poštenju, da se otima tuđa imovina, da se na rukovodeća mesta postavljaju sa večernjim diplomama,da ti SNS poverenik određuje gde će autobus da te vozi, prika mnogima nije! Ova vlast je svoje otsvirala, pitanje je samo vremena kada će morati da beže.
A ti Kone?

Odgovori
ned

24.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:38

Re: android

Neki od vas i neznaju zasto setaju...

Kone, ne znaju se uvek piše odvojeno, u slučaju da neko počne da "zateže", digne letvicu i ne da sendvič nepismenim botovima. :)

Odgovori
sub

23.03.

2019.

Kone [neregistrovani] u 20:10

android

Neki od vas i neznaju zasto setaju,neki dolaze stranacki a neki su opravdano tu. Sve u svemu,nema vas vise od 50 koji zaista zele promene onako kako vi mislite.

Odgovori
sub

23.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 12:39

lepota

izgleda da je kod nas zlatno doba,broj setaca je minimalan.

Odgovori

Ostavi komentar