Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 03. 2019. Požarevac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Prijem za Savez Srba iz Rumunije

U svečanim salonima predsednik Skupštine grada Požarevca upriličio je prijem za delegaciju Saveza Srba iz Rumunije.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada rekao je da dolazak ove delegacije u Požarevac otvara nova prijateljstva i mogućnost da im približimo znamenitosti grada.

„Dragocena će biti i kulturna saradnja koju ovom prilikom ostvarujemo kao i ona koja nas tek očekuje. Želimo da saznamo više o vama i vašem životu u lepoj Rumuniji, našoj ne samo susednoj, već i bratskoj državi. U isto vreme divimo se vašim naporima i uspesima koje postižete na polju predstavljanja zemlje vašeg porekla u zemlji čiji ste državljani.“ naglasio je Ilić.

Ognjen Krstić, predsednik Saveza Srba u Rumuniji kazaoi je da njegova organizacija preko 30 godina neguje srpski jezik, kulturu i tradiciju. On je istakao da je zaslugom Saveza Srba Rumunija širom otvorila vrata Srbiji i Srbima i da oni rade na tome da svakodnevno u Rumuniji predstavljalju sve ono najlepše što dolazi iz Srbije. Krstić je dodao da je zapažen nastup imao i Simfoniski orkestar „Gvardia“ koja je nastupila u Temišvaru povodom Dana srpskog jezika.

Delegaciju Srba iz Rumunije čine, pored predsednika Ognjena Krstića, potpredsednik Saveza Srba u Rumuniji Dejan Popov i upravnik potorišnog studija „Talija“ iz Temišvara Marko Adžić.

U sklopu posete Srba iz Rumunije u Centru za kulturu Požarevac,  Pozorišni studio "Talija" iz Temišvara (srednja grupa), izveo je pozorišnu predstavu "Kapetan Džon Piplfoks".

Požarevljani će takođe imati priliku da, nakon predstave, pogledaju film o radu Saveza Srba , kao i da vide, u malom holu Centra za kulturu, izložene bukvare, štampane u Rumuniji.

Nema komentara.

Ostavi komentar