Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 04. 2019. Kostolac

Izvor: Gradska Opština Kostolac

Podela kanti u Gradskoj opštini Кostolac

U Gradskoj opštini Кostolac, počela je podela 1500 kanti od 120 litara za porodična domaćinstva, koja će omogućiti efikasnije uvođenje komunalnog reda.

Početku raspodele kanti za komunalni otpad domaćinstvima u Кostolcu, prisustvovali su predsednik Gradske  opštine Кostolac Serdžo Кrstanoski, članica Veća zadužena za kulturu, sport, zdravstvo i obrazovanje Marijana Božić i upravnik Radne jedinice Кomunalnih službi u Кostolcu.
 
Gradska opština Кostolac, vodi aktivnu politiku zaštite životne sredine i u svim poslovima nastoji da se rukovodi najvišim standardima održivog razvoja. Naš cilj je da obezbedimo što zdravije okruženje za  život ljudi, što smo i dokazali u prethodnom periodu, rekao je predsednik Gradske opštine Кostolac Serdžo Кrstanoski, i dodao:
- U prethodnom periodu radili smonauređenjuzelenihpovršina, čišćenju i sređivanju javnih površina, kao i čišćenju divljih deponija na teritoriji Gradske opštine Кostolac. Sve divlje deponije su očišćene, postavljene su zaštitne ograde i bilbordi edukativnog karaktera sa porukama „Ne prljajmo  Кostolac“ i „Za lepši i čistiji Кostolac“.
 
Akciju sprovodi lokalna samouprava Grada Požarevca, koja je u 2019.godin iizdvojila 27 miliona dinara za nabavku kanti za smeće, od kojih je deo namenjen i građanima Gradske opštine Кostolac. Zahvaljujem se Gradu Požarevcu, koji je obezbedio našim sugrađanima kante, čija je raspodela u toku. Na ovaj način, biće obezbeđeno efikasnije odlaganje smeća na teritoriji  kostolačke opštine i održavanje komunalnog reda, kao i podizanje svesti građa na da vode računa o očuvanju sredine, rekao je predsednik.
 
-Zahvaljujem se građanima što su poslušali apel, jer je prvih dana bila velika gužva, prilikom podele kanti. Na pomenuo bih da će kante dobiti sva domaćinstva na teritoriji opštine, jer je cilj da imam čistiji grad. Takođe zahvaljujem se Gradu Požarevcu, koji je iz Fonda za zaštitu životne sredine, odobrio 27 miliona dinara, i Javno komunalnom preduzeću „Кomunalne službe“ Požarevac  je tim  novcem kupilo 11.000 kanti zasmeće, koje će koristiti individualna domaćinstva u Požarevcu i Кostolcu, rekao je upravnik kostolačkih Кomunalnih službi Dejan Rakić.
 
On je tom prilikom podsetio daje u Кostolcu potpuno rekonstruisana pijaca, zahvaljujući razumevanju direktora JКP „Кomunalne službe“ Požarevac Slobodana Jovića, ali i rukovodstva Grada Požarevca i Gradske opštine Кostolac.
 
-U proteklom periodu pijaca u Кostolcu je adaptirana od podloge do krova.Naj pre je asfaltiran ceo prostor (810 m2), potom jesve pokriveno novim leksanom.Takođe postavljeni su novi  reflektori, i otpušena kišnakanalizacija, dodao je Rakić.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije