Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 04. 2019.

Izvor: Politika

Iste plate za vaspitače i učitelje

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu, kojim se izjednačavaju visine plata zaposlenih u predškolskim ustanovama sa platama zaposlenih u osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Nakon usvajanja predloženog zakona po hitnom postupku, zaposleni u predškolskim ustanovama imaće od maja ove godine veću platu za devet odsto u odnosu na platu iz decembra 2018. godine (umesto dosadašnjih sedam odsto), koja se isplaćuje u junu ove godine.

Za ovo povećanje iz lokalnih budžeta biće izdvojeno 382 miliona dinara, saopštila je vladina Кancelarija za saradnju sa medijima, prenosi Tanjug.

pet

19.04.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 07:07

Malo

Iskreno imao sam sreću da mi dete ide u vrtić i da je zavrsio sa osnovnom školom. Hteo bih samo da kažem da stručna sprema neki put u takvim slučajevima za obračun plata nije pravedan. Vaspitač čije je radno vreme duže od prosvetnog radnika i koji ima manje godišnjeg odmora i pri tome ima još i manju platu je smešno. Vaspitači imaju rovovsku borbu svaki dan i tako do penzije po meni bez beneficiranog radnog staža je žalosno. Ne zaboravite da se ličnost upravo formira u najmladjem dobu. Ne verujem da je u Evropi ovo zanimanje bas toliko zapostavljeno kao kod nas

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije