Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 04. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Za opštine u okrugu 38,5 miliona od ministarstva

Od blizu 490 miliona dinara koliko je raspoređeno iz budžetskog fonda za 77 programa lokalnih samouprava, Braničevski okrug dobiće ukupno 38,5 miliona dinara za 5 projekata. Od toga Požarevcu je pripalo 4 miliona dinara i to za program osiguranja poljoprivrednih proizvoda od štete prouzrokovane elementarnim nepogodama.

Na konkurs je pristiglo oko 200 prijava, a predstavnici iz 63 lokalne samouprave juče su potpisali ugovore sa ministrom Brankom Ružićem.

Ružić je istakao da su sredstva u fondu ove godine za 50 odsto veća nego u 2018. i ocenio da će odobreni projekti doprineti razvoju opština i gradova i dobrobiti građana.

Iz Fonda za lokal, za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim površinama 33 lokalne samouprave dobiće više od 356 miliona dinara.

U ovoj oblasti, Velikom Grdištu pripalo je 18 miliona dinara za treću fazu  izgradnje sportske hale na Srebrnom jezeru, a opštini Kučevo 8,5 miliona dinara za investiciono održavanje objekta osnovne škole „Milutin Milanović“ u Rabrovu.

Više od 48 miliona dinara izdvojeno je za nabavku i primenu savremenih informacionih tehnologija koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi. Sredstva će dobiti  14 opština i gradova.

U ovoj oblasti nijedna opština u Braničevskom okrugu nije dobila sredstva.

Sa više od 48 miliona dinara biće podržane 22 lokalne samouprave u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.

U ovoj oblasti opštini Žagubica pripalo je 3,5 miliona dinara za organizaciju Sabora „Vrela Homolja“.

Osam opština dobiće ukupno više od 34 miliona dinara za projekte koji doprinose preventivnoj zaštiti objekata i imovine lokalnih samuprava i građana od nepogoda.

Pored Požarevca kome je pripalo 4 miliona dinara za osiguranje poljoprivrednih proizvoda od štete nastale od elementarnih nepogoda, opštini Veliko Gradište je odobreno 4,5 miliona dinara za preventivno delovanje na smanjenju rizika od klimatskih promena, elementarnih i drugih nepogoda u cilju zaštite imovine i imovinskih interesa opštine.

Nema komentara.

Ostavi komentar