Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

27. 07. 2011. Požarevac

Autor: 1 Izvor: Boom 93

Grad kupuje protivgradne rakete

Nakon što je nekoliko područja u Srbiji zbog neadekvatne opremljenosti protivradnih stanica pretrpelo štetu na poljoprivrednim kulturama, grad Požarevac odlučio je da se obezbedi nabavkom određenog broja protivgradnih raketa.

Grad namerava da 1,5 miliona dinara iz neutrošenih sredstava za projekte iz Fonda za zaštitu životne sredine iskoristi kao donaciju Odeljenju za vanredne situacije, kaže zamenica gradonačelnika Vukica Vasić.

Kako je rekla Vasić, protivgradne stanice u Srbiji raspolažu sa manje od polovine potrebnih raketa za adekvatno delovanje.

Sredstva će biti dovoljna za nabavku 50-55 raketa za 14 protivgradnih stanica.

U Požarevcu postoji 40.000 ha obradive površine.

Javnu nabavku bi trebalo da sprovedu gradske služe, a prema rečima zamenice gradonačelnika biće izabran proizvođač koji u najkraćem roku može da dostavi potrebnu opremu.

Protivgradna zaštita je česta tema u medijima ovih dana. Mogu se čuti procene da je efikasnost postojećeg sistema protivgradne zaštite između 10 i 20 odsto, kao i da se metodologija zasejavanja oblaka nije menjala u poslednjih 40 godina, tj. da se isključivo oslanja na ispaljivanje protivgradnih raketa.

čet

28.07.

2011.

m.c. [neregistrovani] u 00:46

vredjanje inteligencije

Da je ovo normalna zemlja, gospodjo Vukic, odavno biste bili smenjeni. Desio se grad, unistio sve, i onda Vi izlazite sa fantasticnom idejom da kupite protivgradne rakete. Eureka!

Odgovori

Ostavi komentar