Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

28. 07. 2011. Požarevac

Autor: 1 Izvor: Boom 93

Psi lutalice koštaju

Budžet Požarevca olakšan je za nešto više od 4.000 evra za vansudska poravnanja zbog ujeda pasa lutalica.

10 oštećenih koje su povredili psi na ulicama dobiće ukupno 430.000 dinara. Dvoje građana odbilo je da prihvati pogodbu sa gradom i 50.000 dinara. Oni su odlučili da zaštitu svojih prava potraže na sudu.

Gradsko veće je na poslednjoj sednici razmatralo 13 zahteva za odštetu. Većina zahteva je iz Požarevca 10, a četiri ujeda oštećeni su pretrpeli u centralnoj gradskoj zoni.

Zamenica gradonačelnika Vukica Vasić kaže da je od Komunalnih službi zatražen izveštaj o radu prihvatilišta za pse lutalice, kao i da bi trebalo da se utvrdi koliko je novca na ime obeštećenja isplaćeno do sada iz stalne rezerve budžeta.

Ona je rekla i da sličan problem imaju drugi gradovi u Srbiji, da je broj ujeda u Požarevcu poslednjih nekoliko godina smanjen i da neretko pristižu zahtevi za ujede od pre dve ili tri godine.

Medjutim, u poslednjem navratu komisija koja radi po ovim zahtevima obradila je 13 slučajeva od kojih samo jedan dogodio prošle godine. Većina zahteva, njih 10 odnosila se na period od 10.marta do 24.maja ove godine.

Za rad prihvatilište iz budžeta se godišnje izdvaja 5 miliona dinara.   

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije