Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Kod Velikog Sela vodostaj Mlave prešao granicu redovne odbrane od poplava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 05. 2019. Požarevac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Kod Velikog Sela vodostaj Mlave prešao granicu redovne odbrane od poplava

I dalje je na snazi upozorenje Republičkog hidrometerološkog zavoda za porast vodostaja Mlave i Peka. Prema upozorenju zavoda očekuje se da će vodostaj do 16. maja biti u porastu i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Mlavi je i dalje na snazi žuti hidroalarm.

Prema podacima na portalu RHMZ-a vodostaj Mlave kod Velikog Sela je u odnosu na jučerašnji dan porastao za 141cm i trenutno iznosi 341cm što je više od granice redovne odbrane od poplava (230cm). Granica vanredne odbrane od poplava kod Velikog Sela iznosi 400cm.

Vodostaj reke Pek kod Kučeva je jutros 204cm što je za 11cm više u odnosu na jučerašnji dan. Reka Velika Morava je takođe u porestu. Izmeren vodostaj kod Ljubičevskog mosta iznosi -173cm što je za 66cm više u odnosu na jučerašnji dan. Prema prognozi RHMZ-a očekuje se i dalji porast vodostaja pa se procenjuje da u subotu 18. maja iznosi -100cm.

Prema vremenskoj prognozi portala yo.nr danas se u Požarevcu ne očekuje kiša, dok temperatura neće prelaziti 16 stepeni. Kako se navodi na ovom portalu u narednim danima se ne očekuju padavine dok će temperatura rasti.

Nema komentara.

Ostavi komentar