Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 05. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Dan otvorenih vrata u Politehničkoj školi

Politehnička škola danas u periodu od 9 do 15 časova priređuje Dan otvorenih vrata za učenike završnih razreda osnovnih škola, kako bi se upoznali sa sadržajima koje nudi Politehnička škola i na taj način se lakše opredelili prilikom upisa u srednju školu.

U okviru ovog događaja za  učenike osnovnih škola je organizovan kraći obilazak škole, a pre svega kabineta u kojima se odvija nastava.

Oni će obići kabinete za područje rada saobraćaja, gde će videti simulator vožnje, nastavna sredstva iz oblasti saobraćaja na kojima će moći da testiraju svoje reflekse, na poligonu će biti demonstraciona vožnja gde će sa instruktorima vožnje moći da dožive vožnju.

Takođe, u okviru obilaska videće kabinete za elektrotehniku koji su nedavno renovirani, zatim kabinet za informatiku koji je prema rečima direktora Darka Radovanovića opremljen savremenim računarima, a za narednu školsku godinu će biti kompletno opremljen novim sredstvima.

U biblioteci će dobiti sve potrebne informacije o upisu i smerovima koji se upisuju, a to su vozač motornih vozila i tehničar drumskog saobraćaja u području rada saobraćaj, a u području rada elektrotehnika to su smerovi elektrotehničar za termičke i rashladne uređaje, elektroinstalater i autoelektričar.

„Kako škola veoma neguje vannastavni život biće im prezentovane sve sekcije koje postoje u školi, a koji su mimo redovne nastave“, rekao je direktor Radovanović.

Ove godine Politehnička škola će upisati ukupno 150 učenika i to 60 učenika na smeru tehničar drumskog saobraćaja, po 30 na smerovima autoelektričar i vozač motornih vozila i po 15 na smerovima smerovi elektrotehničar za termičke i rashladne uređaje i elektroinstalater.

Nema komentara.

Ostavi komentar