Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 05. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Sekretari mesnih zajednica u uslužnom centru

Gradska uprava predstavila je, uslovno rečeno, novu uslugu u uslužnom centru. Naime, uprava je sekretare mesnih zajednica premestila u prostor na početku ulice Moše Pijade gde izdavati određena uverenja i obavljati druge administrativno-tehničke poslove u svojoj nadležnosti.

Dakle, umesto u kancelariju koja je bila nadležna za njihovu mesnu zajednicu, građani dolaze u centar Požarevca i uslužni centar gradske uprave.

Načelenik gradske uprave, Aleksandar Simonović smatra da je to za građane brži i jednostavniji način da završe svoje poslove, kao i da to doprinosi boljoj komunikaciji građana i saveta mesnih zajednica.  

Verujemo da smo na ovaj način zaokružili jednu celinu, s obzirom da se u Uslužnom centru već nalaze matičari koji izdaju Uverenja o državljanstvu, Izvode iz matičnih knjiga rođenih, zaposleni koji obavljaju poslove koji se odnose na izbegla i raseljena lica, kao i dva diplomirana pravnika koji pružaju usluge pravne pomoći“, naveo je on.

Na pitanje Boom 93 kada će biti pripremljena nova odluka o mesnim zajednicama i kada će građani dobiti nove savete mesnih zajednica, Simonović nam je rekao da to pitanje nije u njegovoj nadležnosti.

Inače, opozicioni odbornici u Požarevcu u više navrata su optuživali vlast za nepoštovanje zakona i uzurpiranje volje građana budući da su da su još u februaru 2017.godine raspušteni saveti mesnih zajednica i da je vlast sama sebi dala i produžavala rokove u kojima će doneti novu odluku o mesnim zajednicama kojom će se utvrditi postupak izbora i sva sporna pitanja u vezi funkcionisanja ovih tela.

U ovim optužbama najglasniji je Iskorak čiji predstavnici su ukazivali na postavljanje privremenih organa u mesnim zajednicama i „disciplinovanje“ određenih saveta smenjivanjem članova.

Na poslednjoj skupštini, odbornik Zvonimir Blagojević je, tokom odborničkih pitanja koja se ne emituju u direktnom prenosu na televiziji, ukazao da je na postavljeno pitanje odbornika Milana Tadića, kada će biti organizovani izbori u mesnim zajednicama, dostavljen odgovor koji glasi – kada bude doneta odluka o mesnim zajednicama.

pet

17.05.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:35

Muljatori

Svi znamo da sadašnja gradska vlast uključujući njihove poslušnike u m.z. smeju na izbore samo u paketu sa republičkim izborima,kako bi se lokalni nesposobnjakovići preneli na ledjima Aleksandra Vučića pa opet radili po njihovom-starom receptu.Znaju oni dobro da ne bi ni cenzus prešli kada bi se kandidovali bez da na listiću piše SNS-Aleksandar Vučić.

Odgovori
čet

16.05.

2019.

Siniša [neregistrovani] u 17:36

A ko

Koje taj Simonović,da li kao gradski menadžer ne zna svoj posso!

Odgovori

Ostavi komentar