Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Mlava i Pek u opadanju, vodostaj Velike Morave i dalje u porastu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 05. 2019. Požarevac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Mlava i Pek u opadanju, vodostaj Velike Morave i dalje u porastu

Posle nekoliko dana rasta vodostaj Mlave i Peka je u opadanju. Vodostaj Velike Morave kod Ljubičevskog mosta je i dalje u porstu. Na Mlavi je i dalje na snazi žuti hidroalarm.

Posle dva dana rasta vodostaj Mlave kod Velikog sela je u opadanju. Prema podacima portala Republičkog hidrometerološkog zavoda vodostaj Mlave je u odnosu na jučerašnji dan opao za 60cm i dans iznosi 281cm. To je dalje više od granice redovne odbrane od poplava koja iznosi 230cm, ali znatno niže od granice vanredne odbrane od poplava (400cm).

Vodostaj Peka kod Kučeva je takođe u opadanju. Izmeran vodostaj je 169 cm što je za 65cm niže u odnosu na jučerašnji dan. Velika Morava kod Ljubičevskog mosta je i dalje u porastu i sada iznosi -110 cm što je za 63 cm više u odnosu na jučerašnji dan. Podsetimo da je granica redovne odbrane od poplava, na Velikoj Moravi kod Ljubičevskog mosta, na 450cm dok je vanredna na 600cm.

Prema prognozi vremena na portalu yo.nr u Požarevcu se danas ne očekuju padavine. Tokom vikenda u subotu je prognozirano oblačno vreme, a temperatura neće prelaziti 24 stepena. U nedelju tokom prepodneva  biće pretežno oblačno, dok se padavine očekuju u popodnevnim satima. Jaka kiša prognozira se za večernje sate.

Nema komentara.

Ostavi komentar