Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 05. 2019. Beograd

Izvor: Večernje Novosti

Gorici Popović uručena "Žanka Stokić"

U prepunoj sali nacionalnog teatra danas je Gorici Popović na Velikoj sceni uručena nagrada "Žanka Stokić" - tako je ova vrsna glumica postala sedamnaesta dobitnica uglednog priznanja koje dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija "Novosti" i Grad Požarevac.

Svojim velikim glumačkim darom, kao i velikom posvećenošću pozorištu i filmu, u potpunosti je zaslužila priznanje koje nosi ime najmarkantnije glumice prve polovine prošlog veka, Žanke Stokić. Gorica je prefinjeno, sa merom i ukusom, a opet sebi svojstvenim šarmom i harizmom, ostvarila nezaboravne uloge - istakla je, između ostalog, u obrazloženju Radmila Živković, predsednica žirija koji je odluku doneo jednoglasno.

Živkovićeva je dodala da želi svim koleginicama da dobiju ovu veličanstvenu nagradu "kao dokaz da nisu uzaludno postojale u glumačkoj umetnosti".

Teško je sa naše najstarije scene reći nešto novo, a da vas emocije ne savladaju. Zaista sam srećna i zahvalna. Ipak, zahvaljujući mojim gabaritima neću poleteti, a i "Žanka" me čuva - našalila se dobitnica. - Drago mi je što mi je pripala ova nagrada i zbog mog deda-ujaka Ace Cvetkovića, člana Narodnog pozorišta, divnog glumca i komičara.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar