Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 05. 2019. Požarevac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Viminacium fest ove godine od 24. juna

Drugi po redu pozorišni festival „Viminacium fest, mitovi stari i novi“ ove godine održaće se od 24. juna na prostoru arheološkog parka „Viminacium“.

Kako je objavljeno na portalu Centra za kulturu Požarevac 24. juna je planirano da festival otvori koncert Radeta Šerbedžije i benda „Zapadni Kolodvor“. Koncert je planiran da se održi u amfiteatru arheološkog parka.

Prva predstava na festivali je u planu da se odigra 25. juna, a gledaocima će se predstaviti glumci pozorišta Ulyssis Tatra iz Briona i Zagrebačkog kazališta mladih koji će odigrati predstavu „Bakhe“. Predstava je planirana da se održi u domusu. Državno madjarsko pozorište iz Temišvara 26. juna u Limesu, arheološkog parka, odigraće predstavu „Sonet 66“ u režiji Kokana Mladenovića.

Srpska narodno pozorište iz Novog Sada će se publici, 27. juna, predstaviti predstavom „Na Drini Ćuprija“ po motivima romana Ive Andrića. Predstava će biti odigrana u amfieteatru. U petak 28. juna u Limesu arheološkog parka „Viminacium“ biće odigrana predstava „Devojčica sa žicama“ Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane.

Poslednje takmičarske večeri festivala, 29. juna, u domusu biće odigrana predstava BITEF teatra „M.I.R.A.“. Poslednje večeri festivala glumci Narodnog pozorišta iz Prištine i Pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara odigraće u čast pobednika predstavu „Žene iz Troje“. Ova predstava će se odigrati u Limesu arhološkog parka.

Detalji oko cene ulaznica i organizovanog prevoza do Arhološkog parka „Viminacium“ biće uskoro saopšteni.

Podsetimo da je na prvom festivalu glavna nagrada „Viminacium maximus“ pripala je Novosadskom pozorištu za predstavu „Hasanaginica“, dok je najbolji glumac festivala Ozren Grabarić za ulogu Ričarda III, predstave Gradskog dramskog kazališta "Gavella" iz Zagreba.

Organizatori ovog pozorišnog festivala su Arheološki park „Viminacium“, Centar za kulturu Požarevac i Grad Požarevac. Predstave koje će učestvovati kao selector festival odabrao je Mihajlo Nestorović.

Nema komentara.

Ostavi komentar