Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

01. 08. 2011.

Autor: 1

Problemi sa davanjem u zakup poljoprivrednog zemljišta

Zbog neizdavanja u zakup poljoprivrednog zemljišta grad Požarevac ostaje bez značajnih sredstava u budžetu.

Ove godine je od oko 2.300 ha poljoprivrednog zemljišta predviđenog za zakup  izdato svega nešto manje od 300. Prošle i ove godine problem je oko 1.700 ha oko kojih se spore Hrastovača i republika, kao i 300 ha koje obrađuje Ljubičevo.

Dok se ne okonča spor oko utvrđivanja prava vlasništva između Hrastovače sa republikom i Srbijašumama, privremenom merom raspolaganje zemljištem nije dozvoljeno, rekao je Boom 93 gradonačelnik Miodrag Milosavljević.

Grad je prošle godine grad je za isto zemljište dobio saglasnost nadležnog ministarstva, da bi potom to isto ministarstvo povuklo saglasnost.

Kada je Ljubičevo u pitanju, problem je što zemljište koristi javno preduzeće čiji je osnivač grad, kao i da zbog blokade računa ne može da učestvuje u licitaciji, kaže Milosavljević.

Licitacija za Ljubičevo je odložena, a tokom ovog meseca trebalo bi da se nađe rešenje, rekao je on.   

Iako grube procene govore da grad ostaje bez prihoda ne nižih od 10 miliona dinara, gradonačelnik smatra da nema razloga za zabrinutost.

Kako je naveo, ukoliko republika dobije spor, tražiće se i nadoknada štete.

Milosavljević je naveo da je procena da postoji oko 5.000 ha zemljišta nad kojim grad ima pravo korišćenja i dodao da će zahtevati da se utvrdi stanje nad oko 2.700 ha koji se ne nalaze u programu.

uto

02.08.

2011.

Mile Klicevac [neregistrovani] u 01:28

Istinu na sunce

Ovo mirise na veliku mucku. Pa kako to moze da niko nezna koliko zemljista ima i gde je.Neko to namerno koci i to je javna tajna. Sto prosle godine niste izdali, i dok Hrastovaca nije bila kupljena. Ljubicevo je stalno u nekoj blokadi pa odblokirajte ga a nemojte da krkate i pravite terevenke i pijanke tamo one kostaju vise nego put da se napravi, pa nije niko zeljan vaseg pasulja a vi krkate jagnjetinu. A seljacima ni zemlju u zakup ne date. Igranka bez prestanka.

Odgovori
pon

01.08.

2011.

Дарко Милошевић [neregistrovani] u 21:00

ЛОШЕ ПОСЛОВАЊЕ

Ако обнова некадашње раскрснице "Булевар", а будући Трг комуналне полиције, кошта око 12 милиона, а град годишње неиздавањем пољопривредних површина губи око 10 милона, то само значи да годишње најмање једна раскрсниц остаје нерешена и несређена. И нечињење је лоше пословање!

Odgovori

Ostavi komentar