Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 08. 2011. Požarevac

Autor: 1 Izvor: Boom 93

Konkursi grada za zapošljavanje

Požarevac je iz budžeta grada izdvojio 5,6 miliona dinara za programe zapošljavanja.

Danas su raspisani javni pozivi za samozapošljavanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Novac će biti dovoljan za 20 osoba koje žele da pokrenu sopstveni posao i za 10 poslodavaca koji nameravaju da zaposle osobu sa invaliditetom. Programi zapošljavanja sprovode se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Za razliku od ostalih opština u okrugu koje su dobile dodatna sredstva od države, Požarevac svojim programima zapošljavanja nije konkurisao kod Ministarstva ekonomije, ali je, kako kaže direktor službe zapošljavanja u Požarevcu Danica Nikić Matović, izdvojio jedini izašao sa programom zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Zamenik gradonačelnika Vukica Vasić kaže da je svoje prioritete grad definisao nakon što je okončan konkurs ministarstva.

Konkurs za pokretanje sopstvenog posla otvoren je 30 dana, a za poslodavce koji žele da zaposle osobe sa invaliditetom konkurs traje 60 dana.

Odluku o tome ko će dobiti sredstva iz budžeta donosi gradonačelnik Požarevca po predlogu službe za zapošljavanje i po odluci lokalnog saveta za zapošljavanje

Nema komentara.

Ostavi komentar