Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Izložba Remaster religije u Galeriji savremene umetnosti Smederevo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 06. 2019. Smederevo

Izvor: Galerija savremene umetnosti Smederevo

Izložba Remaster religije u Galeriji savremene umetnosti Smederevo

U okviru godišnjeg programa Gradske galerije savremene umetnosti za 2019, u Muzeju u Smederevu, na izložbi pod nazivom Remaster religije predstaviće se autor iz Beograda Aleksandar Todorović, čije je otvaranje 13. juna.

Umetnik će postaviti objekte i radove malog i srednjeg formata koji su rađeni jajčanom  temperom, zlatnim listićima i paladijumom  na  drvenoj dasci, kao i akvarele i digitalni print. Okosnicu njegove izložbe u Smederevu činiće fenomeni modernog društva, odnosno recepcija i  reakcija umetnika na svet koji ga okružuje.

Umetnik u svojim radovima referiše, pre svega, na popularnu kulturu, ilustraciju i strip, iako su mu osnovni motivi, političari i birokrate, kao i drugi tipovi, odnosno modeli savremenog potrošačkog i mas-medijskog društva.  Autorkoristi tehnike religijskog slikarstva, podvlačeći ovim putem osnovnu poruku svojeslikovne  predstave, koju čini njegovo upozorenje da čovekov nagon ka verovanju (i religiji), u savremenom kontekstu može biti usmereno ka idejama i stvarima kojenam ne samo ne trebaju, već nam i škode.

Izložba traje do 12. jula.

Nema komentara.

Ostavi komentar