Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 06. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ko će da upravlja javnim osvetljenjem u Požarevcu?

Skupština Požarevca bi trebalo da donese odluku kojom se uređuje komunalna delatnost javnog osvetljenja.

Predlogom odluke koja bi trebalo da se nađe na sednici 14.juna, predviđeno je da se delatnost poveri vršiocu koji bi trebalo da se izabere u skladu sa zakonom kojim se uređuje javno-privatno partnerstvo i koncesije.

Tako će i pružalac usluga za Požarevac biti izabran javnim nadmetanjem, predviđeno je predlogom odluke.

Preduzeće koje bude upravljalo javnim osvetljenjem biće u obavezi da održava i unapređuje kvalitet javnog osvetljenja, kao i da obezbeđuje uslove za električno napajanje deokrativnog osvetljenja za vreme trajanja manifestacija, a sve ovo po godišnjem programu lokalne samouprave.

Održavanje javnog osvetljenja podrazumevaće redovnu zamenu svih elemenata i aparture, poput sijalica, stakala i osigurača, a nezavisno od niskonaponske mreže.

Odluka predviđa i načine na koji će moći da se definiše uključivanje i isključivanje sistema javnog osvetljenja, a u slučaju havarija regulisana je obaveza vršioca usluge da o tome obaveštava javnost i  gradsku upravu.

Obavljanje ove delatnosti biće finansirano iz gradskog budžeta kroz troškove naknade prema privatnom partneru, održavanje, adaptaciju i rekonstrukciju objekata, uređaja i instalacija, troškove osiguranja imovine, troškove dekorativne rasvete, kao i troškove električne energije.

Predlog odluke predviđa i mere zabrane i kazne za uništavanje javnog osvetljenja koje se kreću do 100.000 dinara.

Takođe, regulisana je obaveza vršioca komunalne delatnosti da u određenom roku odgovori na pitanja, primedbe i sugestije građana.

sre

12.06.

2019.

pedja [neregistrovani] u 13:38

android

J.M. (60) iz Pozarevca

Odgovori

Ostavi komentar