Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Stroža kontrola salona u kojima se obavljaju estetski tretmani
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 06. 2019.

Izvor: eKapija,Novosti

Stroža kontrola salona u kojima se obavljaju estetski tretmani

Svi objekti u kojima se obavljaju estetske procedure, plastične operacije i tretmani protiv starenja, biće strože kontrolisani. Kako pišu Večernje novosti, inspekcija će posetiti sve ove objekte, a Republička stručna komisija za plastičnu hirurgiju Ministarstva zdravlja najavljuje da će lekarima koji ove zahvate vrše bez završene specijalizacije licenca biti trajno oduzeta.

Prema zakonu, jedina mesta gde mogu da se obavljaju mezoterapija, ubrizgavanje botoksa, hijelurona i hemijskog pilinga jesu državne i privatne zdravstvene ustanove. Bez obzira na to, ove usluge se nude i u frizerskim salonima, apotekama, salonima lepote, fitnes centrima.

Sve češće se dešava i da lekari na drugoj ili trećoj godini specijalizcije iz plastične hirurgije, ili specijalizanti iz sasvim drugih oblasti, rade procedure za koje nisu kvalifikovani. Tretman obavljaju i oni sa završenim kozmetičkim kursevima.

Postoji veliki rizik od različitih komplikacija kada nestručna osoba obavlja proceduru. Kada se ubrizgava filer, može da dođe do slepila i to za svega 90 minuta. Treba razmisliti o tome pre nego što se odlučite za proceduru bilo gde, osim u zdravstvenoj ustanovi - opominje dr Svetlana Vesanović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije