Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 06. 2019. Veliko Gradište

Izvor: Vojska Srbije, Opština Veliko Gradište

Vežbe vojske Srbije na poligonu "Peskovi"

Jedinice Vojske Srbije izvodiće vežbe sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima na poligonu “Peskovi“, rejon sela Кusiće (opština Veliko Gradište), koji zahvata objekat “Veliki deo“, 14. i 15. juna, u vremenu od 7 do 18 časova.

Zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru u navedenim danima.

Poligonski – vežbovni prostor u kojem će se izvoditi vežbe sa bojnim MES biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: “NE IDI DALJE – MINE“ i obezbeđen stražarima.

U toku izvođenja aktiviranja MES, u datim rejonima dolaziće do doleta delova materijala koji se ruši, zemlje i kamena i predstavljaju stalnu opasnost za lica koja se ne pridržavaju ovog obaveštenja jer mogu da izazovu pogibiju ili teško povređivanje lica koja su u blizini.

U navedenim periodu i u navedeno vreme zabranjen je boravak u označenom prostoru i najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje minsko-eksplozivnih sredstava i njihovih delova jer je opasno po život.  Pri nailasku na neeksplodirana MES svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije, Кomandu CO КoV u Požarevcu ili upravnika VК “Peskovi“ u selu Кusiće.

Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Кomandi Centra za obuku Kopnene vojske u Požarevcu ili kod upravnika VК “Peskovi“ u selu Кusiće.

Nema komentara.

Ostavi komentar