Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 06. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Obezbeđena sredstva za buduće poljoprivrednike

U poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Sonja Marinković“, danas su predstavljeni rezultati konkursa u okviru projekta „Osnaživanje mladih poljoprivrednika“ u kome su učestvovali učenici završnih razreda ove škole. Za deset učenika škole sa najboljim poslovnim idejama obezbeđena je pomoć u vrednosti od 1.436.000 dinara.

Konkurs je deo projekta koji fondacija “Ana i Vlade Divac” realizuje sa ciljem da podrži mlade zainteresovane da se bave poljoprivredom i koji se sprovodi već drugu godinu u saradnji sa donatorima iz dijaspore, lokalnim samoupravama i Poljoprivrednim školama.

Tokom 2019. godine projekat je realizovan u poljoprivrednim školama u Požarevcu, Požegi i Prokuplju. Ukupno će biti podržana 31 mlada osoba koja će po završetku obrazovanja da se posveti razvoju porodičnog gazdinstva.

Ove godine obezbeđen je ukupan fonda za donacije u iznosu od 4.696.000 dinara.

Cilj ovog projekta je da mlade ljude motiviše da se bave poljoprivredom, ‘da im pomogne da razviju sopstvene poslovne ideje, da ih osposobi da se u budućnosti prijavljuju i na druge konkurse, kako na lokalnom tako i nacionalnom nivou i na taj način obezbede podršku za svoja gazdinstva.

Tokom marta škola je pozvala svoje učenike završnih razreda da svoje ideje za razvoj porodičnog gazdinstva prikažu kroz poslovni plan i prijave se na konkurs Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

Za deset učenika škole je iz sredstava donacije obezbeđena pomoć i to:

Aleksandar Adamović, rotaciona kosa i prskalica, Filip MIlanović, spiralna mesilica za testo, Ana Ranisavljević, plastenik, Vladimir Simić, nazimice, Jovana Petrić, košnice, Nemanja Lupšić, traktorska prskalica, Aleksandar Živković, umatičene ovce, Ivan Stanojević, košnice, Aleksandar Radosavljević, sadnice lešnika i Marko Ranković, jagnjad.

Nema komentara.

Ostavi komentar