Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Smena direktora. Otišli i predsednik i jedan član nadzornog odbora.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 06. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Smena direktora. Otišli i predsednik i jedan član nadzornog odbora.

Vodovod u Požarevcu je ponovo ostao bez direktora dobio vršioca dužnosti. Vladimir Stojimirović je danas smenjen na skupštini, nakon samo 6 meseci otkako je imenovan na tu funkciju. Međutim, ova promena ne iznenađuje s obzirom na nedavna hapšenja lica osumnjičenih za primanje mita. Umesto Stojimirovića za v.d. direktora skupština je postavila inženjera Aleksandra Dimitrijevića.

Na čelu vodovoda Stojimirović se zadržao oko godinu i po dana, s obzirom da je za v.d. direktora prvi put imenovan u decembru 2017.godine, dok je za direktora izabran na konkursu tek godinu dana kasnije.

U obrazloženju za njegovu smenu je navedeno da je podneo pisanu ostavku 6.juna.

Zanimljivo je da su pored Stojimirovića danas razrešeni i dosadašnji predsednik i jedan član Nadzornog odbora Vodovoda i kanalizacije. Umesto Dragiše Žugića iz Beograda, za novog predsednika je imenovan Zoran Nestorović iz Požarevca, a umesto Slobodana Perovića iz Beograda Dragan Miljković iz Požarevca. Navedeno je da su Žugić i Perović podneli pisane ostavke na funkcije.

Što se tiče novog v.d. direktora, Aleksandra Dimitrijevića, on je bio na čelu Nadzornog odbora Vodovoda u kratkom periodu između jula i decembra 2016.godine. Nekadašnji je stručni konsultant, a kasnije i direktor u fabrici mineralne vode u Neresnici, a u Vodovod se vratio iz firme „Neutrino Power“ Valjevo gde je radio kao direktor proizvodnje od 2017.godine.  

Karijeru je započeo u IGMA Požarevac 1982.godine gde je do 1996.godine bio tehnički direktor, a zatim i direktor preduzeća.

Prilikom izjašnjavanja o smeni Vladimira Stojimirovića konstatovano je da je otkazao elektronski sistem za prebrojavanje glasova. Prilikom prvog glasanja za razrešenje elektronski sistem je pokazao da od 44 odobornika, tačno polovina nije glasala, a da je druga polovina bila za. Ručnim prebrojavanjem za je bilo 42, bez uzdržanih i protiv.   

ned

16.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:28

Cudo zvano 20 000 dinara

Ostao jedino clan NO D.K. koga radnici nisu izabrali, a koji je po zakonu predstavnik zaposlenih. Covek nije ni clan sindikata, ali je zato klimač glavom prvoklasni. Valjda je krajne odgovorno i ljudski, da podnese ostavku i on, obzirom da je direktor dao ostavku, kao i ostali clanovi NO, ili su 20 000 din koje prima preko plate, presudni?!

Odgovori
sub

15.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:10

idi begaj

ma imamo mi novog menadera.može on i dve funkcije da obavlja,malo li je a zna posao u prste

Odgovori
sub

15.06.

2019.

Laki78 [neregistrovani] u 09:36

Raspad

SNS puca po savovima i na republickom nivou al na lokalu su totalna katastrofa.Oni ljudinemaju ni kapacitet a bogme ni zelju da upravljaju iole domacinski ovim gradom.Dobro je to sto su to poceli da uvidjaju i obicni gradjani koje ne zanima politika.

Odgovori
pet

14.06.

2019.

Онај, ко је нико. [neregistrovani] u 22:13

Приоритет Владе ...

" Отказао електронски систем", одмах обавестите Ану Брнабић која јавно говори да је дигитилизација приоритет Њене владе. Само будале могу да верују у тако нешто.

Odgovori
pet

14.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:29

Život je prolazna pojava...

Bojim se da nećemo doživeti da uživamo u blagostanju koje Spasović bi po funkciji trebalo kadrovskom politikom da obezbedi! Očigledno je da ne oseća ama baš nikakvu odgovornost zbog ko zna već koliko smenjenih na ovaj ili onaj način ljudi koje je postavljao! SNS je svoje odsvirao, nažalost sve će to narod skupo da plati...

Odgovori
pet

14.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:37

smene

g.Dimitrijevića lično poznajem, sarađivali smo na izgradnji fabrike mineralne vode u neresnici, kao stručnjaka i čoveka jako ga cenim, ako se upusti u politiku vladajuće strukture, ... "džaba smo krečili"!

Odgovori
pet

14.06.

2019.

aca [neregistrovani] u 16:38

android

Sve nekako al ovo glasanje na kraju kao da je Nusic pisao. Dobro je to, samo sto su izbori iza paravana, jedino mora jaka kontrola.

Odgovori

Ostavi komentar