Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 08. 2011. Izvor:Blic

Autor: 2

Gradi se rekreativni centar na Dunavu

Od iduće godine na potezu Veslačkog kluba, Smederevo se sprema da na tom delu obale izgradi sportsko-rekreativni centar i vrati grad na Dunav.

Do kraja godine, po rečima gradonačelnika Predraga Umičevića, treba da bude usvojena planska dokumentacija, a tek nakon toga moći će da pristupe uređenju i gradnji.

Ovih dana pred građanima Smedereva je na javnom uvidu Plan detaljne regulacije poteza Veslački klub. Do 18. avgusta treba da daju svoje sugestije i eventualne primedbe na nešto što je za većinu njih bio višedecenijski san.

"Generacije Smederevaca su ovaj deo grada prepoznavale kao mesto gde su se šetali i bavili rekreacijom i to je bila ideja vodilja ljudima iz Direkcije za izgradnju koji su radili ovaj planski dokument, da taj prostor iskoristimo za sportske aktivnosti, ne zaklanjajući pogled prema Dunavu nekim višim objektima. Poštujući tradiciju, ali i potrebe sportista koji sada koriste taj potez, kakvi su veslači, deo objekata će biti uklonjen, a deo renoviran. Prostor će biti oslobođen železničkih šina i priveden svojoj pravoj nameni" kaže Predrag Umičević, gradonačelnik Smedereva.

sre

03.08.

2011.

mali perica [neregistrovani] u 22:42

I MI IMAMO PLAZU,AL VIRTUALNU

Sta je sa realizacijom slicnog projekta plaze u kostolcu,koji je izradila pozarevacka direkcija za izgradnju.Zasto cute nadlezni opstinari u Pozarevcu i Kostolcu.

Odgovori

Ostavi komentar