Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 06. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Još jedno gradilište niče u Čede Vasovića

Otvoreno je još jedno gradilište u Požarevcu. Počela je rekonstrukcija trotoara na desnoj strani ulice Čede Vasovića. Prvog dana ovih radova su raskopana parking mesta od početka ulice do biste Đure Jakšića. Rekonstrukcija se vrši čitavom dužinom ulice, a obuhvata i staro popločavanje u zgradama naselja „Đura“.

Po sredini trotoara u „Đuri“ je danas je naslonjena kašika bagera, što je samo najava onoga što će se dešavati u narednom periodu.

Od Trga Radomira Vujovića do kružnog toka na kraju Čede Vasovića vršiće se rekonstrukcija trotoara sa desne strane u dužini od oko 820 metara.

Posao je vredan nešto više od 30,5 miliona dinara, a dodeljen je grupi ponuđača koju čine  Transkop Požarevac, Ekogradnja Zrenjanin, Arbag Aranđelovac i Gorionik Salakovac.

Parking mesta je već mesecima nedovoljno u gradu, pa će otvaranje još jednog gradilišta sigurno uticati na još veće gužve u drugim ulicama.

Radovi podrazumevaju i rekonstrukciju starog popločavanja i platoa u „Đuri“.

Nakon rekonstrukcije, u ulici bi trebalo da se postavi više od 20 klupa, uredi jedno dečje igralište sa podlogom od tartana, postavi nova LED rasveta i urede parking mesta.

Radovi bi trebalo da se završe za najduže 65 radnih dana.

sre

26.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:44

Re: Sramota

odgovor gospodinu koji "brani" postojanje igrališta usred bloka stambenih zgrada:
niko ne spori pravo i važnost toga da postoje dečija igrališta, kao ni to da je bolje da su deca na igralištima nego po kockarnicama, ali uz to bi morao da se poštuje KUĆNI RED, zar ne? E, pa. ovde se ne poštuje kućni red, već se igrališta koriste kako kome padne na pamet, u pola noći ili u vreme dnevnog odmora. Na pritužbe stanara ne reaguje ni komunalna ni obična milicija, oni valjda jure "opasne kriminalnce", a komunalci jure sirote bake što prodaju koprive i jaja oko kruga pijace. Tako da, imamo nepoštovanje zakona koje veoma ugrožava stanare. Odakle vama pravo da ikoga raseljavate oko moravskog mosta? Baš naprotiv, život u gradu, u zajednici, podrazumeva poštovanje pravila i zakona, i to je jedino što je ovde komentarisano. Slična je situacija po svim igralištima koja su nikla oko stambenih blokova. Da li ste ikada bili negde u inostranstvu? Da li znate da su tamo slična igrališta ograđena i da se uveče zaključavaju? U zemljama koje uzimamo kao primer demokratije, kućni red je svetinja. Čik da vas vidim da tamo nekoga raseljavate po periferiji zato što traži svoja osnovna ljudska prava zagarantovana zakonom. Spinujete i mešate babe i žabe kao da ste političar, a možda i jeste. Čovek traži da se poštuje zakon, a vi ga teretite da ne voli decu.

Odgovori
pon

24.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:28

Re: Kako vas nije sramota

Gospodinu koji je kako kaže stanovnik "Djure" a smeta mu koš i deca koja se tu igraju...

Hipotetičko pitanje za vas, nekulturna osobo bilo bi: Koš je na "divlje" postavljen, znači nestručno i niko o sigurnosti ne vodi računa. U slučaju da padne tabla sa košem ili cela konstrukcija na nečije dete, recimo vaše i sve se završi kao i obično najgore što može, vi ćete :
Tužiti sve one za koje mislite da bi mogli biti odgovorni?
Uputili javno izvinjenje čitaocu koga ste najstrašnije izvređali?
Uzeli lopatu i kramp u ruke i ponovo postavili koš jer je to mesto najbliže za igranje?
Odustaćete od koša i i o svom trošku iskopati olimpijski bazen na mestu za parking jer je to najbliže mesto za kupanje?
Pametnom dovoljno a ko nije shvatio ne vredi ni objašnjavati!

Odgovori
pet

21.06.

2019.

Mirko Topalović [neregistrovani] u 19:16

Malo sluha i više pameti

Da je malo više sluha a i pameti,i da su gradski tajkuni malo manje alavi nego što jesu,odavno bi iza zgrada u Čede Vasovića,na potezu od Dunav Osiguranja do Vardarske napravili bar 1 podzemnu garažu,sa parkovima u nivou ulice,sa ponekim sportskim terenom, što da ne.Bilo bi dovoljno mesta i za stanare svih zgrada,po razumnoj ceni na godišnjem nivou, a naravno,bilo bi i mesta za parkiranje i naplatu po satu.Sve one drvene i limene garaže koje sad postoje treba srušiti ,jer su ruglo i mislim da je velika sramota da manja grupa ljudi koja je uZ pomoć nekog familijarno-pobratimsko-kumovskog razloga povlašćena,i ima svoje garažno mesto u epicentru grada, korišćenje plaćaju po nekoj minimalnoj ceni,ako ga i plaćaju,a sa druge strane,takve garaže se izdaju za 50 i više evra. Ništa bolja situacija nije ni iza zgrada između Vardarske i Sitničke ulice,davimo se u betonu i asfaltu,trotoari su prekrcani automobilima,pešaci su primorani da se snalaze za prolaz.Veći broj ulica u centru su zadnjih meseci sužene da bi parking servis i grad docrtali dodatna parking mesta za punjenje budžeta,sa što manje ulaganja.A bezbednost učesnika u saobraćaju,gospodo opštinari? Dakle,podzemne garaže i parkovi,zelenilo na mesto sadašnjih privremenih garaža,za koje niko od trenutnih korisnika nema trajnu dozvolu za korišćenje. Tako bi se ulice u centru grada rasteretile od previše parkiranih automobila, a grad bi sigurno više novca zaradio sredjenim,civilizovanim parkiralištima

Odgovori
pet

21.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:23

Dobro je da se radi na javnim povrsinama

Dobro je da se radi na javnim povrsinama i da nam grad bude sto sredjeniji ali zaboga da li neko vrsi nadzor nad ovim radovima. Jedan od izvodjaca radova na kanalizacionoj i vodovodnoj mrezi ispred JP Vodovod i kanalizacija neka firma Masinogradnja iz Sapca vec tri meseca kopa neku ogromnu rupu, rade dnevno pola sata, a zatim u masinama spavaju ili se igraju na mobilnim telefonima. Kopaju novu vodovodnu mrezu u Stiskoj ulici, isekli trotoare, napravili kanale i nista ne zatrpavaju vec mesecima.

Odgovori
pet

21.06.

2019.

Nisi ti video Partizansku... [neregistrovani] u 09:10

Re: tri radnika

Nije tačno! Rade kao metak, extra brzo i kvalitetno a kako će izgledati na kraju, ostaje da se vidi.
Hajde da ne lažemo više samo zarad dnevne politike.

Odgovori
čet

20.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:16

Re: sramota

Ti ne citas dobro,skolska dvorista su za igranje a ne stambene zgrade a ovo je sve samo ne igraliste nocu,procitaj covece sve lepo pa onda komentarisi. Ocigledno je da nemas kucno vaspitanje a i ocigledno te ovo vredja jer te nesto ovde strasno pogadja...

Odgovori
čet

20.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:22

Rekonstrukcija staza u ul. Čede Vasovića

Dragi sugrađani ,samo da znate ,ako neznate već:
Grupa ponuđača koja je dobila ovu Javnu nabavku od strane Gradskog Veća grada Požarevca ,već je privođena od strane inspektora privrednog kriminala za prethodnu javnu nabavku (trafo stanica) i imaju negativne reference za tu vrstu radova.Ipak je komisija dodelila njima javnu nabavku!!!.Šta reć dalje,valjda vam je sve jasno.

Odgovori
uto

18.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:00

Kako vas nije sramota

Gospodinu koji je kako kaže stanovnik "Djure" a smeta mu koš i deca koja se tu igraju , mogu da poručim da slobodno može da proda stan i kupi kuću negde na kod Moravskog mosta tu će mu biti mir i tišina. D..u jedan pa valjda je bolje da se deca tu igraju nego da se vuku po ko zna kakvim budžacima , sram te bilo bre , .... !!!!!!

Odgovori
uto

18.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:58

kraj

Kao stanar "Djure:"zelim da pitam:1.gde da se mi stanari parkiramo kad nema mesta ni ispred ni iza zgrade!? 2.ovo je radjeno pre par godina i nije mi jasno zasto se opet radi,3.iza zgrade je strasno,napadaju te lopovi i narkomani,zatim ne postoji kucni red,kos radi i danji i nocu,nema spavanja,4.prasina samo takva 100 puta krpljen asfalt ,nered u djubre.5 da li je mesto kosu i odbojci u stambenim zgradama a po urbanistckom planu to i ne postoji...Ovo je stvarno dosao kraj a nemas kome da se obratis!

Odgovori
uto

18.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:04

Od zla oca i od gore majke

Konzorcijum koji garantuje katastrofu u narednim mesecima.Gledamo sa prozora i ne možemo da se načudimo. Konzorcijum-opštinski stručnjaci(koji još nisu pohapšeni)će po novom "projektu" smanjiti ionako mali broj parking mesta i pronaći ingeniozna rešenja za parkiranje. Od zla oca i od gore majke...mora još da se pokrade do iduće godine,jer ko zna možda će neki drugi stručnjaci sledeće godine taj isti posao raditi ponovo...ponovo i ponovo!!!

Odgovori
uto

18.06.

2019.

Boki [neregistrovani] u 10:26

tri radnika

rekonstrukcija u ul Partizanska kod hale traje već dugo i kraj se ne vidi, ja živim tu i gledam rade tri radnika tri dana pa dva nema nikoga, to je velika sramota dali ima neki nadzor ili oni mogu da rade to i pet godina kao i petrovački put, to samo može u Požarevcu, Japanci za mesec dana napravili auto-put.Dali ima neko odgovoran što je angažovao firmu sa tri radnika.

Odgovori
uto

18.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:55

Trafike

Zasto neko ne ukloni ove trafike loje ne rade vec godina?!

Odgovori
pon

17.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:53

Pitanje za razmisljanje

Par pitanja:
Gde da parkiramo auto mi koji uredno placamo parking servisu mesecnu pretplatu? Da li su obezbedili parking mesta za nas?
Kad se vec pominje igraliste sa podlogom od tartana,sta se desava sa onim igralistem kod radnje " Srafko"? Niko prstom nije mrdnuo za ove meseca od kad je postavljeno igraliste da se namesti bezbedna podloga.
Da li ce sad da pocupaju svo drvece kao po obicaju i da ostave pustos i golet?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije