Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 06. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Poljoprivredna škola dodelila diplome učenicima

U Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Sonja Marinković“, danas je organizovana dodela diploma učenicima trogodišnjeg i četvorogodišnjeg obrazovanja. Takođe, diplome su uručene i đaku generacije, kao i najboljem sportisti. Dodeljeno je 98 diploma učenicima.

Učenik Vladimir Simić proglašen je za učenika generacije za postignut odličan uspeh sa  prosekom 5,00  u toku  obrazovanja,  osvojeno  3.  mesto  na   20.  Republičkom takmičenju iz oblasti veterinarske medicine i angažovanje u društvenom životu škole kroz rad Učeničkog parlamenta.

Za   sportistu   generacije proglašen  je  učenik Stefan Mirković zbog  osvojenog 3. mesta štafeta   4+100m; 2. mesto pojedinačno, 2. mesto ekipno i 3. mesto na opštinskom takmičenju u stonom tenisu;   član ekipa koje su učestvovale na takmičenjima u atletici, malom fudbalu i košarci; član ekipe koja je osvojila 2.mesto u odbojci na Regionalnoj domijadi i 3. mesto na Republičkoj domijadi.

Za odličan uspeh i primerno vladenje nagrađeno je 24 učenika, dok su za osvojena mesta na takmičenjima nagrađena 3 učenika. Takođe, za postignute izuzetne rezultate u vannastavnim aktivnostima nagrađen je 21 učenik.

Učenici su bili deo školskih timova za učešće u projektima Evropske Unije, Saveta Evrope i drugih fondacija, među kojima su najznačajniji „Postizanje demokratske kulture u školama“ finansiran od strane Saveta Evrope, „Obuka   učenika   za   orgnsko   voćarstvo“ koja  je   deo   Erasmus+   projekata   za   organizaciju mobilnosti učenika srednjeg stručnog obrazovanja, kao i „Osnaživanje mladih poljoprivrednika“ finansiran donacijama Fondacije „Ana i Vlade Divac“ , Grada Požarevaca i opštine Žagubica.

Nema komentara.

Ostavi komentar