Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Evo kako komisija u Malom Crniću deli novac za javni interes u informisanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 06. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Evo kako komisija u Malom Crniću deli novac za javni interes u informisanju

Okončan je konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u funkciji ostvarivanja javnog interesa u informisanju u opštini Malo Crniće. Gotovo 40 odsto budžeta konkursa dodeljeno je za projekte jednog medija i jednog udruženja koji imaju istog zastupnika, a koji je preko Udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu Srbije – FIJET Srbija povezan sa dva člana komisije koja je ocenjivala projekte.

Opština Malo Crniće ove godine je opredelila 1.000.000 dinara za projekte u informisanju. Iznos je isti kao prošle godine, ali je ista i komisija koja je ocenjivala projekte.  Činili su je Radmilo Bumber, Slavko Jovanović i Zorana Stakić. Svi su predstavljeni kao članovi UNS-a. Zanimljivo je da na konkursu nije prihvaćena prijava kandidata koga je predložio upravo UNS, a navodno zbog toga što nije bila blagovremena.

Inače, Bumber i Slavko Jovanović su u rešenju iz prošle godine, osim kao članovi UNS-a, predstavljeni i kao članovi Udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu Srbije – FIJET Srbija.

Na zvaničnoj interenet prezentaciji FIJET Srbija, njih dvojica su navedeni kao članovi ovog udruženja. Međutim, među članovima ovog udruženja  je navedeno i ime Vladana Kostića koji se kao zastupnik pojavljuje u jednom mediju i jednom udruženju koji su ove godine za projekte dobili ukupno 390.000 dinara.

Radi se o RTV Braničevo iz Petrovca na Mlavi koja je za projekat „Turizam kao podsticajna grana samozapošljavanja“ dobila 240.000 dinara  i  Udruženju ljubitelja turizma i ekologije „Akademac“ iz Beograda kome je za projekat „Turističke manifestacije i sport kao promocija opštine Malo Crniće" odobreno 150.000 dinara.

Zanimljivo je da su ovi subjekti prošle godine u Malom Crniću dobili slične iznose za projekte čiji nazivi nisu bili navedeni u rešenju.

Na način na koji je odlučivala komisija u Crniću ukazuje i nedavno okončani konkurs u Kučevu, gde su RTV Braničevo i „Akademac“ odneli ukupno 650.000 dinara za projekte identičnih naziva kao u Malom Crniću, s tim što se u slučaju „Akademca“ tamo kroz turističke manifestacije i sport promoviše kučevačka opština.

Nije neobično ni to da su u Kučevu ovi projekti dobili nešto manje od polovine budžeta konkursa, ali ni to da su u komisiji sedela dva člana koja se pojavljuju i u Crniću – Zorana Stakić i Slavko Jovanović, koji je u Kučevu nedvosmisleno potpisan kao član FIJET-a.

U vezi Malog Crnića i Kučeva, ali i drugih lokalnih samouprava u Braničevskom okrugu,  trebalo bi pomenuti i jedan zanimljiv fenomen. To je preduzeće Maxima Cherry sa portalom „Trag“. Ovaj portal,   registrovan početkom godine, dobio je novac za sufinansiranje na svim konkursima na kojima je  aplicirao na području okruga.      

 

Malo Crniće:

 

2019.godina

 

Braničevo medija centar iz Petrovca na Mlavi (RTV Braničevo) – „Turizam kao podsticajna grana samozapošljavanja“ - 240.000 dinara

Radio Biser iz Požarevca – "Mali-veliki svet" - 200.000 dinara

Udruženje ljubitelja turizma i ekologije „Akademac“ iz Beograda – „Turističke manifestacije i sport kao promocija opštine Malo Crniće"- 150.000 dinara

Reč naroda (novine) – "Prednosti i prepreke u razvoju opštine Malo Crniće" - 100.000 dinara

“Mlava-medija” – "Malo Crniće na TV Mlava" - 100.000 dinara

Raven Vision – "Malo Crniće budućnosti" - 80.000 dinara

Urban siti radio – "Malo Crniće za ponos" - 80.000 dinara

Maxima Cherry, portal "Trag" - "Stiška ravnica-riznica knjiga" – 50.000 dinara

 

 

2018.godina

 

-Braničevo Medija centar iz Petrovca na Mlavi (RTV Braničevo) – 220.000 dinara

-Radio Biser iz Požarevca – 200.000 dinara

-Udruženje ljubitelja turizma i ekologije „Akademac“ iz Beograda – 150.000 dinara

-Sat televizija – 100.000 dinara

-Reč naroda – 100.000 dinara

-Mlava-medija iz Petrovca na Mlavi – 100.000 dinara

-Radio HIT iz Požarevca – 80.000 dinara

-Urban City veb portal iz Požarevca – 50.000 dinara 

sre

19.06.

2019.

Borivoje [neregistrovani] u 19:38

Najbolji projekat

Najbolji projekat dobio najmanje para. Evo jedva čekam da vidim šta je to Maxima Cherry, portal "Trag" - "Stiška ravnica-riznica knjiga"za 50.000 dinara.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije