Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 06. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Rebalans na stolu

Sednica Skupštine Požarevca zakazana je za petak, a na dnevnom redu je i prvi rebalans budžeta za 2019.godinu. Rashodi u rebalansiranom budžetu iznose nešto manje od 5,7 milijardi dinara. Od toga, oko 2,3 milijarde dinara je višak novca iz ranijih godina, što može da ukaže na to koliko se dobro planiralo i efikasno trošilo.

Ukupni prihodi koje bi grad ove godine trebalo da ostvari, ali bez prenetih sredstava su blizu 3,4 milijarde dinara. Od toga su poreski prihodi 2,7 milijardi i oni čine više od 80 odsto prihoda.

Tekući rashodi iznose nešto manje od 2,5 milijardi dinara. Na zaposlene odlazi 667 miliiona, a na robe i usluge 1,2 milijarde dinara.

Ukupna kapitalna ulaganja trebalo bi da se realizuju u iznosu od 2,6 milijardi dinara. Za komunalnu delatnost bi trebalo da se utroši 819 miliona, za programe zaštite životne sredine 757 miliona, za saobraćaj i saobraćajnu infrastrukturu 546 miliona dinara.  

Novac koji nije utrošen prethodnih godina je veliki problem, s obzirom da se zaključno sa 2018.godinom  nakupilo čitavih 19,5 miliona evra po ovom osnovu. Samo od investicija koje su išle preko gradske uprave oko 8,2 miliona evra.

uto

25.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:59

Trla baba lan...

Grad se raspada, a oni ne znaju da potrose novce! Kakva nesposobnost i nerad!
Sta bi dali neki gradovi da raspolazu ovakvim budzetom.

Odgovori
pon

24.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:03

dnevnice

vaspitačicama dnevnice sa zimovanja još nisu isplaćene a nova direktorka planira da ih još smanji,pa možda vam pomogne taj novac za nekakav senzacionalni projekat u gradu,nemojte novi vrtić da pravite treba da plaćate radnike to je već problem

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije