Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 06. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Nagrade za najbolje učenike i nastavnike

Grad Požarevac odao je priznanje najuspešnijim đacima i nastavnicima koji su osvojili nagrade na međunarodnim i republičkim takmičenjima uručenjem novčanih nagrada u velikoj sali Centra za kulturu.

Kako je istakla Vesna Pejić, član gradskog veća zadužena za prosvetu, gradsko veće je na sednici koja je održana 21. juna, usvojilo je listu učenika i ekipa osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Požarevca, koji su osvojili jedno od prva tri mesta republičkom takmičenju pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke I tehnološkog razvoja i njihovih profesora mentora.

Učenici osnovnih i srednjih škola, kao I njihovi nastavnici mentori, koji su osvojili prvo mesto na nekom međunarodnom takmičenju dobili su pojedinačne nagrade u iznosu od 15.000 dinara, za drugo mesto 14.000 i za treće mesto 13.000 dinara.

Oni koji su osvojili prvo mesto na nekom od republičkih takmičenja dobili su pojedinačnu nagradu u iznosu od 12.000, drugo mesto 11.000 i za osvojeno treće mesto 10.000 dinara, a takođe I njihovi mentori su dobili nagrade u istom iznosu.

Ekipama učenika dodeljene su dvostruke pojedinačne nagrade. Za prvo mesto na međunarodnom takmičenju ekipe su dobile 30.000 dinara, za drugo 28.000 i za osvojeno treće mesto 26.000 dinara, dok su ekipe koje su osvojile prvo mesto na republičkom takmičenju dobile nagradu u iznosu od 24.000, drugo mesto 22.000 i za treće nesto 20.000 dinara.

Ona je dodala da je iz godine u godinu broj učenika sa osvojenim nagradama na takmičenjima sve veći i da će se gradsko veće potruditi da u narednom periodu donese odluku po kojoj će učenici koji su osvojili više od tri nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima biti bolje nagrađeni, obzirom da su sada ti učenici za sva osvojena mesta dobili jednu pojedinačnu nagradu.

čet

27.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:19

Svaka čast

Svaka Vam čast deco! Ponos svojih roditelja i sugrađana.
Budućnost Srbije

Odgovori
sre

26.06.

2019.

Vesna [neregistrovani] u 21:48

Bravo

Cestitam divnim mladim ljudima na njihovom trudu, radu i uspehu. Majka sam jednog doktora nauka i jednog mastera koji su tokom svog skolovanja prolili mnogo znoja i trida, predanosti i zalaganja. Na zalost, malo nas ovo zna da ceni. Zato od sveg srca cestitam i molim medije da nam ovo budu naslovne strane i udarne vesti. Na cast i ponos roditeljima a i nasoj Srbiji.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije