Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

26. 06. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ponovo protest sa traktorima?

Poljoprivredni proizvođači iz Požarevca i okolonih sela, okupljeni u udruženju “Stig” najavljuju protest za petak u Požarevcu zbog izuzetno niske otkupne cene roda pšenice za ovu godinu. Ivan Vučković iz udruženja kaže da se poljoprivrednicima nudi cena od 16 dinara po kilogramu, ali da su oni na gubitku sa bilo kojom cenom nižom od 23 dinara.

Vučković za Boom 93 navodi da se prošlogodišnji rod pšenice na berzi plaća 24,5 dinara, a da poljoprivrednici ne mogu da pristanu na ono što im se nudi.

“Ove godine je tukao grad, bilo je bolesti i prinosi će biti prepolovljeni. Ako bude 3 do 4 tone po hektaru, mi nećemo moći da preživimo sa ovom otkupnom cenom. Pitam se za koga ja onda radim. Ovo je čista pljačka seljaka. Ovde mogu da se opljačkaju još samo seljak i privrednik”, kaže Vučković i dodaje da se insistira na dogovoru oko cene pšenice pre žetve jer mnogi seljaci moraju da predaju pšenicu odmah kako bi pokrili troškove i dugovanja.

Razgovori poljoprivrednika sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede trebalo bi da se održe sutra ujutro. Ukoliko ne bude dogovora, protestna vožnja traktorima u Požarevcu biće u petak od 8 do 12 sati.

Poljoprivrednici nameravaju da krenu iz Bratinca u 8 časova, prođu magistralom i vožnjom kroz glavne ulice u Požarevcu izađu na beogradski put gde će se obratiti javnosti.

čet

27.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:20

Zašto?

Nemože blokada.
Pišite predsedniku on će da reši problem.

Odgovori
čet

27.06.

2019.

Стиг [neregistrovani] u 12:24

Не попуштај!

Само будите истрајни, и успећете!

Odgovori
sre

26.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 15:50

Tako je!

Ne može Valjarević bolje da živi od seljaka-profeionalaca u svom poslu!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije