Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 07. 2019. Žagubica

Izvor: Opština Žagubica

Prijem delegacija Rumunije i Poljske

U okviru tradicionalne centralne Manifestacije Sabor “Vrela Homolja”, opština Žagubica ugostila je predstavnike Poljske i Rumunije.

Uoči otvaranja manifestacije, 28. juna, u kabinetu predsednika opštine Žagubica  Safeta Pavlovića, upriličen je doček gostiju iz Republike Poljske, odnosno bratskog i prijateljskog grada opštine Žagubica, Pjotrkof Tribunalski. Delegaciju je predvodio sekretar grada Bogdan Mjunik, u pratnji saradnika kancelarije za fondove Evropske unije i predstavnika Tehničke skole iz ovog grada. Pored iskazane dobrodošlice , a u cilju unapređenja dalje međusobne saradnje , razgovaralo se o novim projektima i produbljivanju saradnje u privrednom smislu, a gosti su istakli da uvek sa naročitim zadovoljstvom dolaze u posetu opštini Žagubica.

Drugog dana manifestacije, predsednik Pavlović je takođe u svom kabinetu, priredio prijem za goste iz Rumunije sa kojima opština Žagubica ima izuzetno opsežnu i značajnu saradnju. Delagaciju grada Rekaša predvodila je Rozalija Boldizar, menadžer na projektu “Vatrogasci Ii upravljanje vanrednim situacijama Rekaš – Žagubica” u pratnji predstavnika uprave ovog grada. Boldizar je ovom prilokom govorila o uspešno završenom projektu i  novim mogućnostima saradnje dveju opština, a posebno je istakla i pohvalila opštinu Žagubica kao dobrog domaćina. Sastanku su takođe prisustvovali predsednik opštine Banja Herkulana iz Rumunije, Niklau Кristijan, u pratnji člana opštinskog veća ovog grada i ostalih saradnika koji su takođe veoma značajni partneri opštine Žagubica, a sa kojima su vođeni razgoviru o mogućim zajedničkim projektima na unapređenju infrastrukture u oblasti turizma, koji će biti finansirani sredstvima Evropske unije. Inače Banja Herkulana je poznata po tome što ima dva puta više kapaciteta za noćenje od broja stanovnika.

Nakon uspešnog prijema, predstavnici svih delegacija istakli su da uvek sa posebnim zadovoljstvom dolaze u posetu opšini Žagubica i da uvek nose najlepše utiske, a ovaj put svi gosti dobili su na poklon prepoznatljivi brend našeg kraja, Homoljski med.

Delegacije obe države imale su priliku da prisustvuju svim sadržajima kulturno gastronomsko sportske manifestacije , a učenici Tehničke škole iz Poljske u saradnji sa Tehničkom školom Žagubica predstavili su kulinarske specijalitete svog kraja - a to je ujedno bio i jedan od najposećenijih štandova na XVII Saboru “Vrela Homolja” u Žagubici.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije