Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 07. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Izabran novi član gradskog veća

Skupština Grada Požarevca izabrala je Tomicu Stojanovića za novog člana gradskog veća. On je izabran nakon ostavke Vesne Pejić i preuzeće resor prosvete, s obzirom da će zdravstvo biti pridodato resoru za socijalna pitanja. Stojanović je nastavnik fizičkog i sportski radnik, a na ovu funkciju došao je kao direktor osnovne škole u Bradarcu. Zanimljivo je da je član Srpske napredne stranke, ali i da se njegovo ime nalazi na izbornoj listi kandidata za odbornike Socijalističke partije Srbije.

Imenovanje Stojanovića za člana gradskog veća izazvalo je reakciju odbornika SPS-a u skupštini, s obzirom da ta stranka koja se nalazi u neformalnoj koaliciji u vlasti sa naprednjacima nije konsultovana o ovom predlogu.

„Gradonačelnik je imao dosta kritika na račun socijalista. Nadam se da ste sada videli da i kod nas ima itekako dobrih kadrova. Pošto se nismo konsultovali, možda smo mogli da vam ponudimo i bolje rešenje“, rekao je za govornicom odbornik SPS-a, Slađan Stević.

Gradonačelniku se preko govornice obratio i odbornik SPS-a dr Srećko Bosić.

„Fini mu je manir i ima dobrog koalicionog partnera koji mu pomaže nepotpisanim koalicionim sporazumom, a daje mu ispod žita kadrove. Tomicu Stojanovića lično poznajem i mislim da je pošten dečko i  da može da napravi pomake u svom resoru. Premda, što se kaže, drug Tomica je ušao u četvrtoj četvrtini i pitanje je da li zbog toga može da postigne nešto i uradi. Nadam se da može. SPS ima još dovoljno kadrova da vam pomogne“, rekao je Bosić.

Odbornica Davorka Mitrović  je podsetila da je nakon ostavke Vesne Pejić koja je u skupštini pročitana kao informacija u nekim medijima objavljeno kako je to uradila na usmeni zahtev gradonačelnika.

„Ako je Tomica novi član veća, mene interesuje na koji način će on sarađivati sa ostalim čalnovima veća i kako će doprineti lokalnoj samoupravi, s obzirom da je do prošle skupštine prethodni član veća bio jedan od najboljih. Hvalili ste da je bila jedan od najboljih sa 90 odsto realizacije i odjednom je više nema“, rekla je Mitrović.

Bane Spasović je izjavio da je Stojanović član SNS i da kao takav ulazi u veće.

„Ovde se ne radi o tome da neko može da uđe kao član gradskog veća i radi po svom nahođenju. Postoji program SNS i ostali dokumenti u kojima je taj program ugrađen. Sigurno da postoje razlozi zbog čega neko dolazi na neku funkciju, a neko odlazi. Da smo bili zadovoljni sa radom, ne bi došlo do promena“, naveo je gradonačelnik iz SNS-a, koji to nije propustio da istakne.  

Šef odborničke grupe SPS-a, Dušanka Kukolj razjasnila je sve nedoumice u vezi povezanosti Stojanovića sa SPS-om.

„Radi javnosti želim da kažem da je Tomica Stojanović bio kandidat za odbornika na izbornoj listi Socijalističke parije Srbije na izborima 2016.godine. Kao ličnost i stručnjak je od SPS-a predložen i izabran za direktora osnovne škole u Bradarcu. SPS je predlogom čoveka sa njene liste bila zatečena jer nismo bili konsultovani“, rekla je Kukolj.

Nakon tajnog glasanja, Stojanović je izabran sa 42 glasa za, od 55 prisutnih odbornika.

U obraćanju odbornicima je rekao da je diskusija u parlamentu oko njegovog imenovanja samo učvrstila njegove stavove i donela mu obaavezu da svoj posao obavlja kako bi trebalo.

Nije jasno šta će se u bliskoj budućnosti događati u gradskom veću i da li se očekuju nove pretumbacije i pomerenja, s obzirom da je gradonačelnik najavio izmene poslovnika u vezi resora koje obavljaju članovi veća, ali javno samo za resor zdravstva.

pet

12.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 23:11

Re: Gojko i Jovke

Sve ce da nas puste niz vodu samo da ova dvojica ostanu. I nazalost SPS se raspao. A na srecu nazadnjaka

Odgovori
pet

12.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 00:17

Re:

Odbornici SPS-a su glasali protiv predloga da Tomica bude član veća, sem troje od prisutnih 17 odbornika, a i to se zna koji su iako je glasanje bilo tajno.

Odgovori
sre

10.07.

2019.

Tugomir [neregistrovani] u 11:00

Re: Bruka


"Komentar velikog broja odbornika je bio da je gradonacelnik smesan, i da su ga SPS-ovci odvalili od zezanja, a on reagovao u svom luzerskom stilu."

Da, ali su isti ti poslušnici dali podršku Banetu da im krade članove i postavlja na visoke položaje i poslušno rekli DA na glasanju. Smešno je što Dušanka Kukolj visokopozicionirani član SPS nekog komentariše, a sin i snaja joj u SNS. To je sve dogovor između SPS-a i SNS-a da izigravaju opoziciju, dok krišom jedni druge podržavaju.

Odgovori
uto

09.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 23:14

Bruka

Komentar velikog broja odbornika je bio da je gradonacelnik smesan, i da su ga SPS-ovci odvalili od zezanja, a on reagovao u svom luzerskom stilu.

Odgovori
uto

09.07.

2019.

Dragisa [neregistrovani] u 23:05

Banetovi milioni

Korumpirani Bane da kaze odakle mu pare za xxx autobusa, kojima je vodio ljude u Beograd na miting. Da se proveri kako i kojim parama je sve to placeno, plus sendvici. Isto vazi i za docek Putina i dva odlaska u Zajecar.

Odgovori
uto

09.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:38

Re:

Potpuno ste u pravu!

Odgovori
uto

09.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:19

Koji je to lik...

Setih se one Davorkine jelke i komentara na mrežama, Ona sada sedi kao odbornik Ruske stranke? Bože sačuvaj nas ovakve kakvi smo!

Odgovori
uto

09.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 11:11

.....

Vesna Pejić jedina osoba koja vredi!

Odgovori
uto

09.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 07:31

Vredni i pošteni Bane???????

Jadne su njegove izjave o ženi koja je bila posvećena radu u Veću. Jadan je kada ON kaže da nije zadovoljan njenim radom. Pitam se KO je zadovoljan njegovim radom? Šta je ON uradio za ovaj grad? Njegov doprinos se ogleda u tome što šalje u zatvor svoje najbliže saradnike, tera da podnose ostavke svi koji su nekoliko svetlosnih godina bolji od njega. Verovatno se plaši da ne bude ugrožen na svojim pozicijama. I onda, vrhunac svega, postavlja SPS kadrove. E, gradonačelniče......da li si ti beše bio član SPS-a, DSS-a, SPO-a? I ti sada predstavljaš SNS?

Odgovori
pon

08.07.

2019.

Maja [neregistrovani] u 23:08

Perica nije dosao u skolu

Cirkus od sramote za Jovica ovo je bio njegov pulen pored ``mlade partizanke`` koja ih je isto ispalila

Odgovori
pon

08.07.

2019.

Tina [neregistrovani] u 21:48

Cestitke

Tomici od srca cestitamo imenovanje na novu funkciju. Zasluzeno, pravi covek na pravom mestu! Divno je kad se postavljaju pravi ljudi. Tomo, puno srece!

Odgovori
pon

08.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:13

Re:

Tako je, istina ziva!

Odgovori
pon

08.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:02

Gde ste, skolovani

Kadrovi, kadrovi, skolovani kadrovi...pocela otimacina.

Odgovori
pon

08.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 15:56

Kasno Marko....

Ne razumem ljude koji se sada uclanjuju u rezimsku SNS. To vam je kao da ste otisli u cetnike 44' godine, zaista odluka bez rezona.

Odgovori
pon

08.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 15:48

skolski odbor

ajmo sad da na miru postavimo novog direktora Medicinske škole

Odgovori
pon

08.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:58

Zašto se kaže?

Da nije ušiju, smejao bi se oko glave?

Odgovori

Ostavi komentar