Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 07. 2019. Smederevo

Izvor: Večernje novosti

"Teatar u tvrđavi" otvara predstava "Žene iz Troje"

Šesto izdanje pozorišnog festovala "Teatar u tvrđavi", među zidinama srednjovekovnog grada Brankovića u Smederevu, održava se od 10. do 14. jula. Festival je revijalnog karaktera i na njemu gostuje pet pozorišnih ostvarenja iz Srbije.

Program i detalji u vezi s festivalom saopšteni su tek 3. jula, sedam dana uoči otvaranja. Zavesu će podići Euripidova antička tragedija "Žene iz Troje", reditelja Nebojše Bradića, rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine i Narodnog pozorišta Timočke Krajine "Zoran Radmilović".

Na sceni u Malom gradu biće potom izvedene predstave Leskovačkog narodnog pozorišta "Otac", reditelja Miloša Jagodića, po tekstu Augusta Strindberga, i komedija "Lutka", reditelja Bojana Dimitrijevića i Nevene Vukes, po tekstu Mira Gavrana. Četvrtog dana festivala publiku očekuje predstava Miroslava Krleže "U agoniji", u režiji Ane Đorđević. Predstava za decu i odrasle "Priča o Svetom Savi", pisca Bratislava Petkovića, u izvođenju Malog pozorišta "Duško Radović", zatvoriće festival.

Podsetimo, pre mesec i po negodovanje u javnosti izazvale su objave reditelja da su predstave "Jami distrikt" Kokana Mladenovića i "Tartif" Igora Vuka Torbice skinute sa repertoara, o čemu su "Novosti" pisale. Dok su reditelji tvrdili da su predstave "ispale" iz političkih pobuda, organizatori su se branili time da repertoar nije utvrđen jer tada gradska uprava nije formirala organizacioni odbor.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije