Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 07. 2019. Petrovac na Mlavi

Izvor: SO Petrovac na Mlavi

Otvorena izložba "100 godina sporta u Petrovcu na Mlavi"

U Zavičajnom muzeju Petrovac na Mlavi otvorena je dokumetnarno-istorijska izložba „VIŠE OD IGRE“. Posetiocima je predstavljena sažetija varijanta istorije sporta u varoši na Mlavi, duga više od jednog veka. Кroz fotografije, dokumetna i pisanu reč prikazano je kako je izgledao sportski život u Petrovcu na Mlavi kroz čitav 20 vek.

Od Sokola do Radničkih sportskih igara, od fudbala kao najrazvijenijeg i najmasovnijeg sporta do rukometa kao najvoljenijeg u Petrovcu na Mlavi. Tu su i svedočanstva o biciklizmu i  streljačkoj družini kao i o sportu za decu u okviru škole. U realizaciji izložbe autorima su pomogli svi oni Petrovčani koji su svedoci sportske istorije, ali i njeni aktivni tvorci i učesnici.

Izložbu su otvorili direktorka muzeja Žaklina Perić i autori izložbe, Milan Jenić i Darko Stokić, kustosi Zavičajnog muzeja Petrovac na Mlavi.

Većina dokumetna i fotografija koja su postavljena na izložbi, deo su Zbirki Zavičajnog muzeja Petrovac na Mlavi, koji upravo ovakvim dokumentarno-istorijskim izložbama lokalnog karaktera, poziva sve sugrađane da zajedno sa Zavičajnim muzejom Petrovac na Mlavi učestvuju u očuvanju i beleženju materijala (fotografija, dokumenata, predmeta, umetnina, predanja), donošenjem tog nasleđa u Muzej na uvid, poklon ili otkup.

Izložba je otvorena do 20. avgusta, a Zavičajni muzej je otvoren za posetioce svakog radnog dana od 8h do 20h i subotom 10h 14h.

Nema komentara.

Ostavi komentar