Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 07. 2019. Požarevac

Izvor: Centar za kulturu Požarevac

Кoncert "Muzika za sva vremena..."

U subotu 13. jula u Centru za kulturu Požarevac sa početkom od 21 čas biće održan koncert "Muzika za sva vremena..." u izvođenju grupe Akademskog orkestra ruskih narodnih instrumenata "Njakrasov".

Na programu koncerta je radio, filmska i televizijska muzika. Učestvuju najbolji solisti orkestra, virtuozi i dobitnici priznanja na međunarodnim takmičenjima: Olga Dedjuhina (prva flauta), Andrej Кokorin (prva harmonika), Veronika Pozdljakova - vokal, Mihail Кolomijec, Jelena Borisova.

Akademski orkestar ruskih narodnih instrumenata "Nekrasov" VGTRК Sveruske državne televizijske i radio kompanije (VGTRК) formiran je u decembru 1945. godine na Svesaveznom radiju. Tokom svoje duge i bogate istorije orkestar je radio sa mnogim značajnim dirigentima i izvođačima i gostovao je širom sveta.

To je umetnički ansambl koga čine najbolji muzičari, čije muziciranje prerasta okvire klasične i narodne muzike, koriste nove savremene tehnologije, pruža sazvučje ruskih narodnih instrumenata i elektronskih instrumenata. Ovaj ansambl može da zvuči kao kamerni, ruski narodni ili estradno-simfonijski orkestar.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije