Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 07. 2019. Beograd, Požarevac

Izvor: Beta, Večernje novosti

Od septembra nove cene tehničkog pregleda automobila

Od septembra bi trebalo da se uvede red u rad linija tehničkih pregleda automobila u Srbiji, tako što bi država odredila najvišu i najnižu cenu, pišu "Večernje novosti".

Ta mera bi dovela do smanjenja cene usluge tehničkog pregleda vozila koja je od stupanja na snagu novog pravilnika, početkom jula 2018. godine, dostigla 6.000 dinara za vozila B kategorije.

"Država je obavezna prema važećem Zakonu o bezbednosti saobraćaja da odredi najnižu ali i najvišu cenu tehničkog pregleda", rekao je za "Novosti" predsednik Udruženja tehničkih pregleda Srbije Trifun Stojanović.

Po pisanju lista, iako posle donošenja novog Pravilnika o vodjenju usluga tehničkih pregleda nema nejasnoća o tome koje vozilo može a koje ne može da prodje tehnički pregled, vozači su nezadovoljni cenom te usluge.

Tim pravilnikom je sprečena "registracija vozila broz papire", odnosno bez dovoženja vozila na liniju tehničkog pregleda.

uto

16.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:30

Ko je ovde lud?

Prvo su povećali cenu tehničkog, pod izgovorom da ce podići nivo bezbednosti, sada uvode red posle besmislenog nameta na budžet građana

Odgovori
pon

15.07.

2019.

ja [neregistrovani] u 22:25

farsa

Cilj svega treba da bude bezbednost.Svaki drugi auto ima ili ksenone ili ugradjene led farove koji sijaju na sve strane,pola starijih automobila ima modifikovan sistem za preciscavanje izduvnih gasova,nista se nije promenilo sem cene.

Odgovori
pon

15.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:13

Aleksandrovac

2500 dinara, Žabare 2000 dinara, sve završavate na jednom mestu

Odgovori

Ostavi komentar