Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Kostolački drvoredi: Sada RIO podneo zahtev za zaštitu prava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 07. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Kostolački drvoredi: Sada RIO podneo zahtev za zaštitu prava

Nije blizu kraj javnoj nabavci za formiranje novih drvoreda i rekonstrukciju gradskog parka u Kostolcu. Ovaj tender raspisan je u avgustu prošle godine i do danas nije okončan. Postupak je do sada dva puta bio delimično poništen, a juče je objavljeno da je ponuđač RIO uložio žalbu na odluku komisije da posao dodeli drugim firmama po ceni nešto nižoj od 39 miliona dinara bez PDV-a.

„Biodekor“ iz Beograda i JKP „Zelenilo-Beograd“ su treći ponuđači kojima je dodeljen ugovor u poslednjih nešto manje od godinu dana. Pre njih, posao je bio dodeljen upravo RIO koja je nastupila zajedno sa Gorionikom iz Salakovca i „JMD“ iz Pančeva, ali je nakon prethodne žalbe postupak delimično poništen i naleženo upravi gradske opštine Kostolac koja je naručilac da ponovo izvrši pregled i stručnu ocenu.

 

RETROSPEKTIVA:

Posao je u oktobru prošle godine dodeljen grupi ponuđača „SPZTUR Elektron“ iz Bele Crkve, „Energotehnika – Južna Bačka“ iz Novog Sada i „Agro Eko Bel“ iz Bele Crkve,  po ceni od 44.056.063 dinara bez PDV-a. Svi ostali podnosioci ponuda uložili su zahteve za zaštitu prava, nakon čega je republička komisija delimično poništila postupak u delu stručne ocene ponuda i naložila upravi gradske opštine Kostolac da ponovo izvrši pregled i stručnu ocenu ponuda.

Nakon ponovljenog ocenjivanja ponuda, kao jedina prihvatljiva, ocenjena je ponuda grupe ponuđača koju čine „RIO“ Kostolac, „Gorionik“ iz Salakovca i „JMD“ iz Pančeva po ceni od  51.411.368,13 dinara.

Žalbu ulaže preduzeće „Biodekor“ sa Novog Beograda koje je nastupilo u zajedničkoj ponudi sa JKP „Zelenilo-Beograd“, a nakon toga ponovnim pregledom i ocenjivanjem ponuda, ugovor se dodeljuje njima.

 

Javna nabavka odnosi se na zamenu i rekonstrukcija drvoreda u ulicama Nikole Tesle, Veljka Dugoševića, Karađorđevoj, Prvomajskoj, Trudbeničkoj, 7.jula, Nikole Graonića, Porečkoj, Bože Dimitrijevića, Iločkoj, Save Kovačevića, Rudarskoj, Bratstva i jedinstva, Vojvode Mišića, Industrijskoj, Sarajevskoj, 8.marta, Jovana Dučića i Jadranskoj. Takođe, podrazumeva i uređenje parkovskih površina u ulici Bratstva i jedinstva, Bože Dimitrijevića

Između ostalog, ovi poslovi pored uređenja travnatih površina i niskog rastinja, predviđaju i uklanjanje 160 stabala i sadnju više od 1.700 komada novog drveća.

Vrednost nabavke je procenjena na  51.412.118 dinara bez PDV-a.

uto

16.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:28

Pranje para

Otimaju se izvodjači za posao čije cene su naduvane pet puta.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije