Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 08. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom93,Tanjug

Digitalne učionice od septembra u školama u Požarevcu

Tokom avgusta u školama u Srbiji biće montirano još 8.000 digitalnih učionica, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Među školama u kojima će ove godine biti uvedene digitalne učionice nalaze se i sve škole u Požarevcu, kao i osnovna škola u Kostolcu.

Prema rečima ministra drugi i šesti razred ove godine kreću u drugi krug reformi, dok će ciklus biti zatvoren reformama u četvrtom i osmom razredu.

U školama u Srbiji za sada postoji oko 2.000 digitalnih učionica, a sa novim koje će tokom avgusta biti uvedene, biće ih oko 10.000. takođe, od ove godine u svim prvim razredima svih škola u Srbiji će biti uvedene ove učionice, a prema rečima ministra Šarčevića u toku je i nabavka za povezivanje na brzi internet.

Kako je za Boom 93 rekao ranije Goran Seger, predsednik Aktiva direktora osnovnih škola u Požarevcu, za ustanove sa spiska biće obezbeđen pouzdan i stabilan internet, kao i potrebna oprema za upotrebu digitalnih sadržaja u prvom, drugom, petom i šestom razredu.

On je istakao da je ovo veoma dobar projekat koji će umnogome poboljšati rad u školama, pre svega jer će internet biti razdeljen po celoj školi i dodao da će oprema i internet biti obezbeđeni ne po razredu, već za svako odeljenje prvog, drugog, petog i šestog razreda.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije