Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 08. 2011. Smederevo

Autor: 2 Izvor: Izvor:Beta

„Tvrđava teatar“ za Sigurnu kuću

Novac prikupljen od prodaje ulaznica za pozorišni festival "Tvrđava teatar" u Smederevu biće prosleđen Sigurnoj kući za žene žrtve porodičnog nasilja, najavio je gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

"Ulaz za 'Tvrđava teatar' je, praktično, besplatan, a oni koji žele da sede na mestima koja čeono gledaju na pozornicu priložiće po 300 dinara za Sigurnu kuću", rekao je Umičević.

Prema njegovim rečima, broj sedišta je ograničen pošto je deo ulaznica namenjen sponzorima manifestacije, a publika bez karata će moći da sedne na klupe i stolice pored gledališta.

Festival ambijentalnog pozorišta - Tvrđava teatar, otvoriće francuska glumačka trupa, predstavom po kojoj je ovogodišnja manifestacija i dobila ime - "Viseći snovi na Balkanu - kao Ikar".

Ostale predstave će biti izvedene na gradskom trgu, u trouglu izmedju crkve, suda i zgrade regiona ili u malom gradu, u kojem je bio dvor despota Đurđa Brankovića.

Ministarstvo kulture Republike Srbije je za devet smederevskih projekata izdvojilo 2.426.000 dinara, a za organizaciju pozorišnog festivala "Tvrđava teatar" 4.000.000 dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije