Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 08. 2019.

Autor: U.U. Izvor: Boom 93

Kome smetaju deca sa smetnjama u razvoju?

Jedan status na Fejsbuku koji je danas podeljen više puta na društvenim mrežama izazvao je lavinu nezadovoljstva, ogorčenost i osude kod dela građana u Požarevcu.

Status je objavila osoba nezadovoljna što je lokalni fudbalski klub u termin za trening uključio i jedan broj dece sa smetnjama u razvoju. U objavi se ova deca nazivaju pogrdnim nazivima, pa čak u negativnom kontekstu izjednačavaju sa pripadnima određenih društvenih grupa po samoopredeljenju.

 

Boom 93 je za konkretan slučaj zatražio mišljenje od stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti koja postupa u skladu sa Zakonom o zabrani diskriminacije. U odgovoru služba Poverenika je navela da je ovakav komentar za svaku osudu, kao i da je vređanje, omalovažavanje bilo kog lica zbog ličnog svojstva zakonom zabranjeno.

Takođe, u odgovoru je navedeno da "Poverenik daje mišljenje da li je bilo diskriminacije po pritužbi koju može podneti lice koje smatra da je diskriminisano, organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava I svako drugo lice u ime i uz saglasnost lica koje smatra da je prtrpelo diskriminaciju."

Inače, postupci se ne mogu voditi na osnovu anonimnih pritužbi ili protiv NN lica.

Nažalost, Fejsbuk je poslednjih godina postao mesto na kome su uvrede i ispoljavanje netrpeljivosti postali deo svakodnevnice. 

čet

15.08.

2019.

spodoba [neregistrovani] u 07:46

nego

U normalnoj drzavi ovom kvazi roditelju bi sutradan neka sluzba pokucala na vrata i odvela ga na hospitalizaciju u odgvarajucu zdravstvenu ustanovu na duzi vremenski period... verovatno se radi o nekom klasicnom pozarevackom iskompleksiranom "uspesnom" roditelju koji preko deteta leci svoje komplekse...a jedino sto je sigurno je to da je ovaj necovek spodoba u inelektulnom i moralnom smislu...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije