Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Tri godine zatvora zbog zloupotrebe sluzbenog položaja i utaje poreza
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 08. 2019. Požarevac

Izvor: Večernje Novosti

Tri godine zatvora zbog zloupotrebe sluzbenog položaja i utaje poreza

Optužena M.N. (65) iz Požarevca, vlasnica i direktorka privrednog društva „MDS komerc“ DOO, osuđena je nepravosnažno pred Višim sudom na trogodišnju zatvorsku kaznu, zbog zloupotrebe službenog položaja i utaje poreza.

Osim zatvorske, ona je osuđena i na plaćanje novčane kazne, u iznosu od 200.000 dinara. Prema navodima optužnica, M.N. se teretila da je u periodu od 2008. do 2011. godine, sklapala ugovore sa klijentima o kupoprodaji stanova, lokala i garaža, koje im kasnije nije predala u posed. Od dobijenih para, svojoj firmi uplatila je 4,6 miliona dinara, što je protivpravno stečena korist, dok je za sebe zadržala 80.730.000 dinara. 

Pošto na iznos koji je uzela za sebe nije platila porez na dodatu vrednost od sedam miliona dinara, izvršila je i krivično delo utaja poreza.


čet

15.08.

2019.

Stojke [neregistrovani] u 13:41

Bravo šabani

E državo, kakva li si? Pa evo ja ću u zatvor na tri godine a da uzmem 80 miliona dinara. Kako bre to? Dokle bre više ta građevinska mafija da izbegava poreze? Što ne pročešljate ove seljake što zidaju po Požarevcu, a imaju po bankama milione evra bre? Odakle, ako sve plate državi. Odakle bre stanovi i vile po Grčkoj i Beču? Nego ih podmitili sve!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije